Muzicianul francez a dat un spectacol inedit la Sala Polivalenta * Incantat de publicul din Romania, el a promis ca va reveni Show-ul se va putea desfasura in Parcul Izvor din fata Casei Poporului

Primul concert al lui Jean Michel Jarre in Romania a fost unul inedit. In primul rand, pentru ca s-a desfasurat intr-o sala minuscula pentru un spectacol de asemenea anvergura. In al doilea rand, pentru ca improvizatiile au facut ca spectacolul sa fie practic irepetabil.

Muzicianul care a intrat de patru ori in Cartea Recordurilor si detine titlul cu cel mai mare concert sustinut vreodata (3,5 milioane de spectatori, Moscova, 1997), s-a multumit cu prafuita Sala Polivalenta in care a adunat 6000 de oameni de toate varstele, la costum sau in jeansi. Jarre a spus ca a vrut sa fie mai aproape de public si de aceea a preferat o asemenea locatie. A ales Romania in turneul Oxygene - a 30-a aniversare, pentru ca albumul are ceva legat de tara noastra. "Romania a fost printre primele locuri din care am primit scrisori de felicitare atunci cand am lansat albumul", a spus Jarre.

Dupa ce si-a prezentat colegii de la pupitrele sintetizatoarelor - Francis Rimbert, Dominic Perrier si Claude Samard - artistul a dezvaluit ca instrumen­tele pe care va performa sunt cele pe care a scos albumul acum 30 de ani, sintetizatoare analogice. "Sunt un fel de Stradivarius al instrumentelor electronice.

Daca n-ar fi disparut de pe piata la sfarsitul anilor '80, aceste sintetizatoare ar fi facut istorie precum Fender Stratocaster in domeniul chitarelor electrice", a adaugat muzicianul. El a tinut sa precizeze ca un alt motiv pentru care a ales tara noastra este ca aici functioneaza 4000 de ONG-uri de protectie a mediului, ecologia fiind una dintre problemele Romaniei, iar Oxygene nu reprezinta altceva decat lupta pentru un mediu curat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.