Cunoscute pentru talentele actoricesti in roluri de lesbiene, cele doua artiste au fost distribuite ca protagoniste in "The Danish Girl", informeaza Reuters

Drama scoate la lumina controversata poveste a artistilor danezi Einar si Greta Wegener. Potrivit scenariului, casnicia celor doi a luat-o pe un drum periculos atunci cand Einar (Nicole Kidman) a inlocuit un model feminin pe care sotia lui, Greta (Charlize Theron), trebuia sa il picteze.

Dupa ce portretele lor s-au bucurat de un succes imens in Copenhaga anilor ‘20, Greta si-a incurajat sotul sa devina femeie in realitate. Ceea ce incepuse ca un joc nevinovat, l-a impins pe Elmer intr-un final sa-si faca operatie de schimbare de sex, devenind in 1931 primul transexual din lume.

Anand Tucker (Shopgirl) a fost ales sa regizeze filmul, adaptare a ("Wild Target") de Lucinda Coxon, dupa romanul bestseller al lui David Ebershoff "The Danish Girl", poveste romantata a faptelor reale petrecute intre sotii Wegener.

Atat Kidman cat si Theron au castigat oscaruri pentru cea mai buna actrita in urma unor roluri de lesbiene. Nicole cu "The Hours", iar Charlize in "Monster,".

Blossom Films, compania de productie a filmului, mai are alte cateva proiecte in derulare printre care povestea uni transexual biopic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.