Dupa ce in urma cu 14 ani se anunta ca o tanara speranta a "muzicii usoare", cucerind locul doi la Festivalul de la Mamaia, Sectiunea Interpretare, Daniela Györfi a ratacit indelung stilistic, cautand ceva care sa i se potriveasca. De la debutul sau discografic din 1994, cand presta un soi de pop-dance, adica un melanj greu de definit, dar in care excela prin aparitiile sexy, interpreta a tot cautat alte formule muzicale, fara sa ajunga insa la vreo concluzie. Singura constanta de-a lungul acestor ani a fost imaginea sexy violenta, pe care si-a promovat-o si conservat-o prin contestata aparitie din "Playboy" (chiar Daniela a facut scandal, declarand ca pozele aparute in revista nu sunt cele alese de ea), dar si prin numeroase declaratii incendiare, incununate de scandalul pozelor porno din primavara acestui an.

Pe plan muzical, ultimele tentative de anul trecut i-au adus notorietatea dorita, insa nu si asentimentul fanilor, atati cati sunt, pentru care colaborarea cu reprezentantii de frunte ai breslei manelistilor nu a fost o alegere tocmai inspirata. Oricum, faptul acesta nu a deranjat-o prea mult pe Györfi, care a dat lovitura cu hiturile maneliste interpretate in compania lui Liviu Guta, Florin Salam si Adi De Vito (ex-Copilul Minune). Melodii de un sezon, care le-au adus insa castiguri rapide si numeroase solicitari in cadrul suselor estivale.

Folclorul nu mai contraataca

Aparent, si acest filon a fost epuizat de nehotarata interpreta, care s-a hotarat ca anul acesta sa experimenteze pe segmentul muzicii populare. Ideea reorientarii nu-i apartine insa Danielei, propunerea venind de la asa-numitul Gabi de la Oradea. Desi am intrebat-o direct, nu am reusit sa aflam exact de la Daniela cine este noul colaborator cu care a inregistrat deja trei piese intr-un studio la Cluj. Oricum, interpreta ne-a asigurat ca "nu este manelist, canta muzica populara si are un mare succes prin Ardeal".

Se pare insa ca Daniela ori nu are cultura in domeniu, ori nu stie ca Gabi de la Oradea are un superhit manelistic - "Sa bem pana dimineata" -, realizat impreuna cu Liviu Pustiu si cu mai vechiul colaborator al ei, Florin Salam. De altfel, oradeanul are aparitii pe mai multe compilatii consacrate de manele. Gen cu care, desi neaga, Daniela cocheteaza in continuare, din moment ce in aceasta vara ea va mai colabora cu vechii parteneri de scena Florin Salam si Liviu Guta. Alaturi de care va canta pe la nunti, petreceri particulare, festivaluri si zile ale oraselor, intr-un cuvant, oriunde sunt invitati.

Maneaua renteaza

Cantonarea in zona manelelor este justificata insa de Daniela prin greutatile financiare prin care trece: "Fara casa de discuri si de productie, cu un proces in plina desfasurare, cu contracte de mii de euro pierdute, ma zbat sa ma mentin pe linia de plutire. M-a ajutat Gabriel Hennessy (unul dintre fostii ei iubiti) sa filmez un nou videoclip, dar toate costurile le-am suportat din propriul buzunar".
Daca tinem cont insa de faptul ca interpreta ne-a marturisit ca tocmai vrea sa investeasca intr-o alta pereche de proteze mamare, de ultima generatie, o masina noua si alte dotari pentru salonul de frumusete pe care il detine, s-ar parea ca rezilierea contractului cu casa de discuri i-a adus mai multi bani decat inainte. Nuntile si chefurile sa traiasca si manelistii care nu ne lasa la greu!

"Sa ma accepte asa cum sunt"

Laitmotivul Danielei Györfi este, de la divortul de sotul sau, faptul ca nu gaseste pe cineva care s-o inteleaga cu adevarat. Interpreta a tot incercat de-a lungul anilor, dar a esuat consecvent: "Se pare ca niciodata nu-mi aleg persoana potrivita. Mie imi trebuie cineva care sa ma accepte asa cum sunt si ca imagine, si cu lipsitul de acasa, dar si cu situatia pe care o am cu mama mea. Inca nu mi-am revenit complet dupa scandalul din presa, nu mai am timp de nici un prieten si parca nu mai e nici unul care sa-mi placa. Cat despre casatorie, nu cred ca voi repeta experienta, am vazut cum este", ne-a declarat neconsolata Daniela.