Scriitorul britanic Ian Fleming, creatorul celebrului James Bond, si-ar fi putut gasi inspiratia in aventurile unui spion aristocrat din secolul 16, pe nume John Bond, informeaza NewsIn.
Urmasii spionului medieval au facut public, pentru prima oara, jurnalul unui anume Denis Bond, presupus fiu al lui John Bond. "Jurnalul lui Denis nu ne relateaza cu exactitate ocupatiile tatalui sau, dar reiese in mod evident ca era un om de actiune si da senzatia ca se afla prea des la ananghie ca sa fie doar vorba despre coincidente", a spus Will Bond, un descendent al familiei spionului. "Este foarte posibil ca Ian Fleming sa fi cunoscut familia Bond si probabil ca era la curent cu trecutul sau 'pestrit'", a adaugat el.

Potrivit istoricului englez Rodney Legg, Fleming mentionase faptul ca ar exista o parte de adevar in tot ceea ce a scris. "A creat personaje plecand de la oameni pe care ii cunostea. Bond este atat o imagine a lui personala, cat si a celor din anturajul lui, iar John Bond face parte din aceste surse de inspiratie", a spus istoricul.

Se pare ca primul care a ales ca deviz al propriei familii expresia "The world is not enough" a fost John Bond, dupa vizitarea unui palat spaniol unde era mentionat "Non sufficit orbis", in traducere literara "Lumea e prea mica". Aceasta expresie a fost utilizata pentru prima oara in al 11-lea roman cu James Bond al lui Fleming, "In serviciul secret al Majestatii Sale". In 1999, expresia a fost "imprumutata" ca titlu al filmului in care Pierce Brosnan joaca rolul celebrului spion.

Jurnalul lui Denise Bond descrie mai cu seama explorarile tatalui sau impreuna cu Sir Franics Drake, corsar si explorator britanic, dar si cu succesorii acestuia. Acest lucru ar putea indica faptul ca John Bond lucra ca spion in serviciul reginei Elisabeta I.

Celebrul spion James Bond, creat in 1953 de Ian Fleming, a dat nastere unei serii de 22 de filme, in care rolul celebrului personaj a fost interpretat de Sean Connery, George Lazenby, David Niven, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan si Daniel Craig. Cel mai nou film din serie, "Quantum of Solace", va intra si in cinematografele din Romania pe 7 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.