Central European Media Enterprises Ltd. (CME) a avut in primul trimestru din 2005 o cifra de afaceri de 19,649 milioane de dolari si un profit (EBITDA) de 5,901 milioane in Romania, se arata intr-un comunicat al companiei. CME este un concern strain care detine majoritatea actiunilor in companiile de care este legat numele lui Adrian Sirbu, adica PRO TV, Acasa TV, PRO Cinema, PRO TV International, PRO FM si Info PRO. Cifrele din Romania reprezinta o crestere de 39 la suta, in cazul cifrei de afaceri (veniturile nete), si de 37 la suta, in cazul profitului calculat prin metoda EBITDA. Prin aceasta metoda se obtin banii cistigati inainte de plata taxelor si a dobinzilor, cu adaugarea pierderilor din amortizari si deprecieri.

Operatiunile CME in Romania sint cele mai numeroase, compania inregistrind o cifra de afaceri de 61,5 milioane de dolari si un profit de 9,7 milioane de dolari in Croatia, Romania, Slovacia, Slovenia si Ucraina. Compania a iesit in pierdere in Croatia ca urmare a achizitiei Nova TV. Adrian Sirbu detine aproape 13 la suta din PRO TV SA, detinatoarea licentelor pentru televiziunile romanesti mentionate. 82 la suta din aceeasi PRO TV SA revin, prin intermediari, CME, entitate de afaceri cu sediul in Bermuda, parte a imperiului fondat de celebra regina a cosmeticelor Estee Lauder.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.