Dupa 4 ani de absenta din showbiz-ul american si luni intregi de zvonuri, rapperul iese la rampa cu un nou disc, dar si cu dezvaluiri despre viata personala

Invitat la BBC Radio 1 pentru lansarea memoriului "The way I am", Eminem si-a anuntat comeback-ul cu lansarea celui de-al saselea album din cariera, dezvaluind in premiera titlul acestuia: "Relapse" (Revenire).

Starul, in varsta de 36 de ani, a dezvaluit ca noul album va invada rafturile magazinelor la sfarsitul anului. El s-a decis sa revina pe piata muzicala in urma numeroaselor presupuneri cu privire la statutul sau de artist, declarand ca s-a saturat de barfe si povesti inventate. Astfel, Eminem isi doreste ca prin "Releapse" sa renasca atat ca om, cat si in muzica.

Ultimul sau album de succes, "Encore", a fost lansat in 2004 si s-a vandut in 5,1 milioane exemplare. Pentru noul disc, Eminem a lucrat cu Dr Dre timp de 5 luni.

Rapperul a recunoscut faptul ca a stat in umbra din motive de sanatate dar si din cauza unor probleme psihice. In ultimii doi ani, acesta si-a anuntat de mai multe ori retragerea din careiera, dupa care a dezmintit declaratiile. De-a lungul acestui an a fost spitalizat pentru mai multe luni, in urma unor probleme de sanatate. La intoarcerea din spital, rapperul s-a izolat practic in casa, mama acestuia dezvaluind ca isi pierdea cea mai mare parte din timp cu jocurile video. Tot in aceasta perioada, departe de scena muzicala, Eminem s-a recasatorit cu prima lui sotie, Kim, de care a divortat ulterior, dupa 11 saptamani.

Din pacate pentru fani, Eminem a declarat ca nu vrea sa onoreze un turneu, cel putin nu in viitorul apropiat: "Nu spun ca voi face sau nu un turneu, doar ca nu sunt pregatit poentru acest lucru in momentul de fata". Starul si-a anulat numeroase concerte in ultimii ani, din cauza epuizarii si a problemelor de sanatate.


"Nu-mi doresc faima"

In cadrul inteviului, Eminem a subliniat faptul ca nu revine pe piata muzicala pentru succes, ci doar pentru "a le arata tuturor ce inseama pentru el rap-ul si cum se face muzica de acest gen in acceptiunea sa". El i-a dezvaluit gazdei Zane Low ca nu-si doreste sa atinga culmile succesului ce i-a adus notorietatea. "Nu vreau sa am acelasi succes, il voi accepta, dar nu acesta este motivul pentru care m-am reintors in studio. Imi place sa fiu in centrul atentiei, dar nu in exces".

Referitor la realizarile ca artist, Eminem a declarat: "Ma simt destul de bine pentru reusitele in muzica. Am realizat destul de mult prin cariera mea, fara sa-mi plictisesc fanii si fara sa depind de sponsori".

Pe numele sau adevarat Marshall Mathers, starul dezvaluie ca este emotionat in legatura cu revenirea in lumea muzicii, asteaptand cu nerabdare lansarea celui de-al saselea album.


"Sunt un rapper rasfatat"

Pentru noul album, rapperul a colaborat tot cu Dr Dre. Mogulul rapp-ului, care a lucrat la albumele lui Eminem inca din 1997, a preluat si de aceasta data fraiele, pentru ca, spune rapperul, "nu am vrut sa-mi bat capul cu probleme de productie. Eu stiu sa cant rap, sa scriu versuri, insa beat-ul lui Dre este de neinlocuit, el se ocupa si de alte detalii in locul meu, iar in final, am dreptul sa aleg ce imi place...ma simt ca un rapper rasfatat", a conchis Eminem.

In cadrul interviului de pe Radio 1, Eminem nu s-a sfiit sa critice starea muzicii rapp la ora actuala: "Nu spun ca tot rap-ul din ziua de azi este o prostie, dar, in general, asa stau lucrurile". In schimb, artistul are cuvinte de lauda la adresa noului album al lui T.I.

Pana la lansare, puteti asculta una dintre melodiile de pe noul album - "I am Having A Relapse"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.