Zi de zi auzim pe strada sfaturi despre cum sa mancam verde, despre cum sa iubim ecologist, despre cum trebuie sa respiram ca sa nu terminam rezerva naturala de O2. Pe toate zidurile, prin toate revistele, din toate gurile auzim cuvantul "verde". Probabil unii dintre noi au inceput sa vada verde in fata ochilor de la atata dadaceala ecologica. Si vedetele au intrat in Campania de responsabilizare/isterizare sociala, aratand ca le pasa de mediul inconjurator si ca vor sa previna incalzirea globala. Se pare ca este la moda sa fii ecologist.
7. Paul McCartney isi cumpara un hybrid…dar si-l aduce din Japonia cu avionul personal

La inceputul acestui an, Paul McCartney a cumparat (sau poate a primit in dar), o masina hibrid de la Lexus, dupa ce artistul le-a facut o campanie promotionala.

Ce e rau in asta? Masina a fost transportata cu avionul, special pentru cantaret tocmai din Japonia. Astfel, din cauza lui Paul McCartney au fost eliberate in atmosfera de sute de ori mai multe emisii decât ar putea salva vreodata artistul ducand o viata verde. Într-un interviu, McCartney a sustinut ca nu a stiut nimic despre modalitatea in care i se va livra masina, dar nu a putut vorbi foarte mult despre acest subiect, pentru ca a trebuit sa mearga sa protejeze animalele din padurile amazoniene de potentialele incendii si sa mai salveze vreo trei parcele de paduri tropicale.

Insa lucrurile ar fi putut sta si mai rau …El ar fi putut fi lasa masina în avion, si ar fi putut da o tura de Anglia pentru a vedea cat de verzi sunt spatiile verzi ale Reginei Elisabeth.

Tu ce parere ai despre intentiile vedetelor de a "poza" in mari ecologisti? sunt bine intentionate sau doar pentru imagine? Spune-ti parerea pe forum !

6. Jennifer Aniston se spala pe dinti sub dus

Înainte de lansarea cartii lui Al Gore Live Earth, în iulie 2007, Jennifer Aniston a spus ca, pentru ca la fiecare doua minute petrecute sub dus se consuma o cantitate de apa ce i-ar ajunge unui african o zi intreaga, ea se va limita la o perioada de trei minute de dus (lasand insetati un african si jumatate). De asemenea, ea a subliniat faptul ca se spala pe dinti la dus, pentru a salva inca un pahar de apa, si ca isi va picta casa in verde, pentru a ajuta plantele in sistemul de fotosinteza.

Atunci care este problema? In primul rand, o vom ierta pe actrita pentru ca nu tine cont de sfatul stomatologilor care spun ca sunt necesare doua minute pentru a ne peria dintii corect, si o vom lasa linistita la dus sa-si curete restul corpului in celalalt minut promis. Cea mai mare problema este ca doua minute de periaj la dus foloseste aproximativ 5 litri de apa, în cazul în care 2 minute de periaj la chiuveta, ca muritorii de rand, inchizand civilizat robinetul cand te perii si folosind apa doar la clatire, foloseste cel mult 1 litru de apa, iar daca lasa apa sa curga tot timpul, maxim 2 litri. Si nu aveti nevoie de un calculator ca sa vedeti cum se salveaza mai multa apa. De asemenea, din experienta personala, putem spune ca cea mai buna metoda de a salva apa este sa nu mai faceti dus deloc. Ce ziceti de o cada cu spuma ?

Ar fi putut fi mai rau…Jeniffer ar fi putut sugera o metoda mai neortodoxa : sa va luati periuta si pasta de dinti si sa va spalati la spalatorie si apoi cand se clateste masina, doar scoateti capul pe fereastra cu gura deschisa. Foarte eficient. Si pun pariu ca nici nu va spalati masina in fiecare zi.

5. Sheryl Crow foloseste doar un patratel de hartie igienica

Sheryl Crow a avut timp sa treaca de la rolul de cel mai ofensiv muzician existent vreodata la rolul de misionar intr-ale utilizarii hartiei igienice, declarand in aprilie 2007, ca fiecare om responsabil ar trebui sa foloseasca doar un patratel de hartie igienica per utilizare.

Deci care este problema? Noi nu stim despre nevoile fiziologice ale cantaretei, insa stim ca uneori un patratel de hartie igienica este de departe insuficient. Defapt de fiecare data este insuficient, nu doar cateodata .Crow sugereaza ca ne putem folosi de doua sau de trei foi doar foarte rar, in cazuri extreme. Evident, artista a încercat mai tarziu sa pretinda ca a fost doar o gluma, dar asta a fost, probabil, dupa ce si-a dat seama ca toata lumea a inceput sa o evite.

Ar fi putut fi mai rau ... Crow ar fi putut declansa un razboi impotriva consumului de hartie si a deseurilor de hartie de toate felurile si ar fi putut sugerat creearea de haine cu servetele incluse in captuseala. Speram sa nu-i dam vreo idee.

4. Woody Harrelson poarta haine "vegetariene"…transportate cu avionul

Woody Harrelson a fost aparent un mare activist, sustinator al cauzelor nobile in materie de mediu inconjurator, chiar înainte de a fi devenit la moda si agregator de opinii. El chiar afirma sus si tare care poarta haine "vegetariane". Nu suntem foarte siguri ce inseamna hainele vegetariene, dar ne place sa ni-l imaginam pe Woody lasând sunca si cârnati langa dulapul lui peste noapte, apoi zambind aprobator când le gaseste neatinse de dimineata.

Deci care este problema? Woody a participa anul acesta la Festivalul de Film de la Cannes si a luat parte la un eveniment de filantropie, jucand poker cu alte celebritati ca Salma Hayek si Tim Robbins, dar odata ce a ajuns acolo, a observat ca si-a uitat pantofii si cureaua sa vegetariana preferata acasa. In acel moment el a facut ceea ce oricare din noi ar fi facut, adica a ordonat sa-i fie aduse tocmai din California cu un avionat privat. De fapt, reflectând mai mult, noi nu am fi facut asta. Noi nu prea suntem invitati sa facem donatii la Cannes.

Ar fi putut sa fie mai rau ... El ar fi putut gasit o pata de pe sos vegetarian tricoul lui preferat, si ar fi fost nevoit sa zboare cu avionul în California si înapoi pentru a fi curata la o curatatoria chimica speciala pentru pete vegetariene. Sau chiar mai rau, ar putut afla ca era o pata de pui pe tricoul lui, si nu una de sos vegetarian, si si-ar fi acuzat tricoul ca ii tradeaza doctrina si ca mananca pui pe ascuns.

3. Coldplay compenseaza emisiile de carbon cu...arbori morti

Celebritatile au inceput sa se joace cu notiunile de «viata verde», in loc sa faca ceva concret pentru planeta. Iar in cazul celor care platesc acest tribut naturii, sa nu creada ca daca planteaza 2 copacei in spatele unei ferme din lumea a 3 a isi vor spala pacatele si vor neutraliza complet emisiile de carbon. Chris Martin, solistul trupei Coldplay, spre exemplu, a plantat 10.000 de bucati de mango in India pentru a compensa emisiile din timpul lansarii albumului "A Rush Of Blood To The Head”, de la chitarile lor electrice sau cine mai stie de la ce.

Deci care este problema? Potrivit expertilor in mediu, se pare ca nu merge chiar asa de usor. Copacii nu blocheaza emisiile de carbon destul de mult pentru a se face vreo diferenta. Nu este un lucru rau sa plantezi copaci, dar nu este nici o cura prea buna de imagine pentru vedetele care mai apoi dupa ce au plantat un copacel dau fuguta cu avionul personal pe un alt continent sa concerteze.Si cat despre cei 10.000 de mango plantati de Martin, da, acum sunt cam toti morti. Ne pare rau Chris.

Ar fi putut fi mai rau…Ar fi putut planta copacii din avion, si ar putut si reveni sa-i stropeasca . Tot cu avionul.

2. Harrison Ford isi epileaza parul de pe piept pentru a salva padurile tropicale

Harrison Ford a decis sa-si epileze parul de pe piept pentru a sensibiliza oamenii in legatura cu padurile tropicale de pe langa Amazon, si sa faca barbatii sa tipe de durere incat sa se auda din California pana in New Delhi. Intreaga operatiune de epilare poate fi urmarita in cel de-al 32 videoclip din cadrul campaniei de anti-despadurire "Lost there, felt here" care, probabil in mod hilar vinde par uman pentru a strange bani ce vor merge catre reabilitarea padurilor tropicale.

Deci care este problema? Daca Harrison Ford ti-ar intra intr-o zi in casa, fara camasa pe el si cu benzi de epilare cu ceara lipite pe piept, iar apoi l-ai vedea dezlipind benzile una cate una tipand ca o fetita, este putin probabil ca te-ai putea opri din ras si ai putea sa-I asculti si discursul ulterior referitor la ce trebuie sa faci pentru padurile tropicale care sunt in declin Nu ar conta daca ar încerca sa iti vorbeasca despre defrisari sau ca ar vrea sa-ti dea toti banii lui dîn portofel. Efectul ar fi acelasi. Ai fi prea ocupat sa-i inchizi usa in nas, si sa te asiguri ca nu intra pe-o usa laturalnica sau pe vreo fereastra. Ceea ce vrem sa spunem este ca exista alte mii de feluri in care sa vorbesti cuiva despre defrisare si sa-i convingi catre un demers ecologic. Actorul ar fi putut face si el ca celelalte vedete : sa arate niste poze cu pericolul, sa spuna o poveste amuzanta. Orice dar ar fi trebuit sa-si pastreze camasa si parul pe el.

Ar fi putut fi mai rau…Bine ca nu a incercat sa isi taie o mana sau un picior pentru a arata grimase de durere mai infocate..

1. Al Gore sustine incalzirea globala, iar sustinatorii sai se plimba cu avionul

In 2007, Al Gore a organizat o serie de concerte mari, cu ideea de a informa oamenii despre încalzirea globala, prin intermediul a diverse trupe pop care de care mai nepotrivite cu ideea evenimentului, incercand printre doua note muzicale sa le mai zica oamenilor cum si-au instalat ei panouri solare sau cum isi alimenteaza casa cu energia cartofului si alte inventii paranormal-ecologice.

Deci care este problema? Problema ar fi urmatoarea. Daca te chinui sa aduci 150 de artisti din întreaga lume, trebuie sa-i sui in avioane si sa le asiguri un zbor de mii de kilometri si sa pompezi in atmosfera 31.500 de tone de emisii de carbon pentru o singura zi. Prin comparatie, media emisiilor unui singur american este de 20 de tone. Pe un an, potrivit Cracked.com

Ar fi putut fi si mai rau…Sa presupunem ca o singura trupa ar fi folosit un autobuz, mai multe masini de politie, un avion privat si un elicopter pentru a ajunge la destinatia concertului... Ooups..chiar s-a intamplat asta. Este vorba despre trupa Razorlight, care au declarat ca au plantat niste copacei pentru prejudiciul facut naturii. Nu compenseaza ? Hey, pentru Coldplay a mers.

Poate nimeni nu lucreaza mai asiduu la protectia mediului decât celebritatile, care fac din fiecare activitate “verde” un motiv bun de a aparea pe prima pagina a ziarelor, laudandu-se cu ultimul lor gest eco-friendly. Ar trebui sa le aplaudam pentru asta , daca nu pentru gestul in sine, atunci pentru faptul ca, uneori gesturile sunt absolut stupide si ne mai descretesc fruntile. La mai multe !


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.