Chilotii cu bretele si rochiile de mireasa de culoare neagra sunt modelele propuse de designeri la Festivalul "Iasi Fashion Week". Cineva s-a gandit sa faca misto pe seama chinezilor, care au sufocat "Europa" cu articole vestimentare ieftine si de prost-gust.

Desi alte prioritati are romanul in aceasta perioada, Festivalul de Moda de la Iasi si-a continuat traditia, bifand inca o editie. Daca anul trecut organizatorii s-au gandit sa schimbe locatia, alegand Sala Sporturilor, iata ca au revenit la Teatrul National, desi cu mult neincapator pentru fanii modei.Asa ca spectatorilor (in jur de 100) care nu au mai apucat un loc, nu le-a mai ramas decat sa stea in picioare.E curios sa vezi cum atatea persoane s-au rezemat de peretii batranei cladiri, timp de patru ore, cat a durat spectacolul de marti seara. N-a fost chiar un capat de tara, fiindca au fost prezentate modele inedite, amuzante, asa ca nici nu-ti dadeai seama cum trece timpul.

PRESA INTIMA

Ne vom opri cu comentariile asupra catorva case de moda care fac tot posibilul sa atraga atentia, nu neaparat prin bun gust, ci prin ideea de show. Ne adresam acum barbatilor, pe care ii anuntam ca sunt la mare cautare chilotii marca Jolidon, cu bretele sau cu tiparituri. Bretelele probabil ca sunt pentru cei slabi, iar insemnele pentru partenerele lor de viata, care n-au apucat sa citeasca ziarele. A fost o gluma a impatimitilor modei. Si, daca tot suntem la capitolul "glumite", Est Company a debutat cu o colectie ce s-a dorit a fi o caterinca la adresa modei chinezesti, intitulata "Asian Mix". La portjartier au fost aplicati ursuleti Panda din plus.

CA LA RAZBOI

Ce se mai poarta? Pai, daca aveti mai multe fuste pe acasa si nu stiti pe care s-o imbracati, puteti sa le suprapuneti, ba chiar cica ati fi sic daca purtati, peste blugi, o fusta. De fapt, in viziunea designerilor, in moda e permis orice, ca in razboi, dar ca si in dragoste. Important este sa nu deranjati vizual colegul de birou sau vecinii.

MIREASA

Daca v-ati programat nunta pentru acest an si vreti sa stiti ce se mai poarta, luati aminte! Dar cui i-ar trebui o rochie neagra, de parca ati merge la inmormantare, caci asa si-au imaginat designerii caselor de moda "Silvia Serban" si "Stephan Pelger" mireasa anului 2005. Irina Schrotter, gazda Festivalului "Iasi Fashion Week", a inchis prima seara a evenimentului, aducand pe scena si vedete, precum Andreea Raicu si trupa Parazitii. Andreea a imbracat o rochie de mireasa mini, alba, cu multe floricele, iar Parazitii au cantat live doua melodii, cu bipurile de rigoare in locul expresiilor obscene, si asta pentru ca TVR a fost la datorie, inregistrand integral show-ul, iar CNA nu doarme.

CELULITA E IN FLOARE

Manechinii s-au straduit sa pozeze frumos, numai ca aici exista o mare problema. La casting s-au inghesuit peste 200 de fotomodele, insa doar vreo 15 au fost apte pentru a prezenta colectiile de lenjerie intima: "E foarte greu sa gasesti fete cu un chip frumos, dar si cu un trup fara celulita. Au fost sute de fotomodele, insa cam toate au celulita si, in plus, au venit fara sa se epileze sau sa se bronzeze la solar, ceea ce e strigator la cer", ne-a spus PR-ul unei firme de profil. Iar "cernutele" care au urcat pe scena tot nu au fost la standarde occidentale, semn ca, pe la noi, manechin devine cine vrea, nu cine ar merita.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.