"Aliens With Extraordinary Skills" este o comedie neagra despre un clovn feminin care isi pune toate sperantele intr-o viza de lucru in SUA cu care sa poata face legal animale din baloane.

Piesa de teatru "Aliens with Extraordinary Skills" a avut premiera pe 22 septembrie, la Julia Miles Theater din New York, iar autoarea piesei, scriitoarea Saviana Stanescu, a primit imediat elogiile presei de specialitate din America, fiind denumita "una dintre cele mai puternice voci din Europa de Est".
De asemenea, piesa a avut parte de o cronica entuziasta in editia din 3 octombrie a "The New York Times".

"'Aliens With Extraordinary Skills' este o comedie incantatoare, un imn inchinat New York-ului (...) Regizata cu multa forta de Tea Alagic, piesa de teatru a Savianei Stanescu observa fara gres detalii pline de umor si luciditate. Am fost intotdeauna convinsa ca energia speciala pe care multi o identifica drept esenta New York-ului isi afla sursa in sperantele si visele tuturor nou-venitilor. 'Aliens' este un omagiu adus acestei energii, radiind in acelasi timp tone de energie proprie", observa Anita Gates in "The New York Times".

"Aliens With Extraordinary Skills" a avut premiera pe 22 septembrie la Julia Miles Theater, fiind prima productie a Woman's Theatre Project din sezonul 2008-2009, si este programata pana pe 26 octombrie. Promovarea piesei in SUA s-a realizat in parteneriat cu ICRNY.

Saviana Stanescu este una dintre cele mai interesante voci ale dramaturgiei contemporane. A castigat Premiului UNITEXT pentru cea mai buna piesa a anului 1999, cu textul "Apocalipsa gonflabila". S-a stabilit in anul 2001 la New York, unde a obtinut doua titluri masterale - Master of Arts in Performance Studies si MFA in Dramatic Writing.

Saviana Stanescu colaboreaza cu Richard Schechner, este artist asociat la Teatrul Lark si la East Coast Artists si preda dramaturgie la Tisch School of Arts, New York University. A sustinut numeroase workshop-uri si conferinte atat in SUA, cat si in Europa, colaborand cu institutii precum World Bank, Washington DC, Brown University, New York University, Smith College, University of London, dar si cu British Council, Institutul Goethe si Institutul Francez. Saviana Stanescu a fost bursier KulturKontakt la Viena si British Council la Cambridge si Londra, precum si bursier Fulbright la New York University.

Una din cele mai cunoscute dintre piesele americane ale Savianei Stanescu, "YokastaS", a fost montata de Richard Schechner la cunoscutul teatru new-yorkez La MaMa. Este director al programului Playwright Exchange la Teatrul Lark si al New Drama Program al Institutului Cultural Roman din New York. Saviana Stanescu a publicat doua poeme in limba engleza - "Diary of a clone" si "Google me!" In 2007 a castigat Premiul New York Innovative Theatre la categoria cel mai bun text dramaturgic lung, cu piesa "Waxing West".