Doi fotografi au fost dati in judecata la New York, dupa ce au fost acuzati ca ar fi furat sapte fotografii reprezentand nuduri ale divei Marilyn Monroe, relateaza NewsIn.

Michael Weiss si Donald Penny au respins acuzatiile care le-au fost aduse, spunand insa ca au gasit cele sapte fotografii, care reprezentau nuduri cu celebra actrita de la Hollywood din anii '60, la gunoi.

Cei doi fotografi sunt dati in judecata de Bert Stern, care detine drepturile asupra a mii de imagini cu Monroe (Norma Jeane Mortensen). Actrita a fotografiat cele sapte imagini, despre care este vorba in proces, in 1962, si le-a imprumutat revistei "Eros", conform unui dosar judiciar inscris luna trecuta la Curtea Suprema din New York.

Imaginile nu fost returnate niciodata, iar Stern a spus ca nu si-a dat seama ca lipsesc pana cand a fost abordat de fotografii Michael Weiss si Donald Penny, care aveau imaginile si doreau sa le patenteze.

"Fotografiile au fost lasate de izbeliste in urma cu 30 de ani, si apoi gasite intr-o gramada de gunoi la mijlocul anilor '70", a spus Jamie Brickell, unul dintre avocatii lui Weiss si Penny. "Revendicarea lui Stern, ca imaginile i-au fost luate sau furate este falsa in totalitate", a mai adaugat Brickell intr-o intampinare judecatoreasca.

Fotografiile au fost facute in timpul ultimei sedinte, intrucat Monroe a murit, in circumstante misterioase, sase saptamani mai tarziu, la varsta de 36 de. Procesul a urmarit returnarea fotografiilor, 1 milion de dolari si daune de judecata nespecificate.

Marilyn Monroe a fost una dintre cele mai controversate vedete ale Hollywood-ului, dar a ramas un adevarat sex simbol al secolului douazeci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.