Legendarul grup de umor a ramas fara cel care ii asigura stabilitatea, echilibrul si coeziunea: Toni Grecu. Desi oficial se invoca 'motive personale', in culise se vorbeste despre o neintelegere a liderului cu doi dintre colegii sai, Doru 'Monstrul' Antonesi si Catalin Mireuta, care si-au vandut un proiect personal sub marca 'Divertis'

Dupa 27 de ani de umor politic si social care a marcat generatii intregi, reputata trupa de umor sufera o lovitura grea: liderul Toni Grecu se retrage.

Divertis a inceput ieri repetitiile pentru un nou sezon la Antena 1 fara Toni Grecu. Creatorul grupului a hotarat sa se retraga temporar si a cedat colegilor dreptul de folosinta a numelui Divertis. "Am decis asta si imi asum intreaga responsabilitate. De ce am facut-o? Din chestiuni de principiu, nu sunt interesante pentru public, chestiuni personale. Nu am plecat de la Divertis, doar m-am retras din acest contract cu Antena 1! Voi aparea doar la <<Animat Planet>>. In ceea ce ma priveste, am asigurat totul pentru ca programul sa functioneze. Acum o saptamana le-am cedat colegilor mei dreptul de folosinta a numelui ca sa poata continua emisiunile si pentru ca acest contract cu Antena 1 sa functioneze legal", a declarat Toni Grecu, liderul grupului si proprietarul brandului Divertis.

Acum un an, Ioan Gyuri Pascu parasea corabia Divertis, sustinand ca doreste sa acorde o mai mare importanta unor proiecte de teatru, film si muzica, pastrand insa colaborarea cu ai sai colegi la "Animat Planet". In prezent este personajul principal al unei serii politiste produse de MediaPro, intitulata "Vine politia!".

Plecarea brusca, fie si temporara, a liderului grupului lasa loc de speculatii. Se pare ca supararea lui Toni Grecu are la baza faptul ca Doru Antonesi si Catalin Mireuta au semnat un scenariu pentru un sitcom la Kanal D fara sa-l instiinteze. "Nu asta e motivul, e o superprostie! Nu vreau sa spun adevaratul motiv, e pur personal! Fiecare are voie sa faca ce vrea, in limitele impuse de celelalte contracte. Cat celelalte contracte nu impun limite... Nimeni n-are datorii la mine, nici eu n-am datorii la nimeni. Am luat decizia asta ca sa pot sa ma reorganizez, sa ma reevaluez in raport cu cei din jur. Trebuie sa ma gandesc bine si nu pot s-o fac dinauntru. Voi decide ulterior daca mai pot sa continui pe directia asta sau intr-un alt domeniu", a adaugat Toni Grecu.

Divertis s-a nascut in 1981, la Iasi, intr-o casa conspirativa, in momentul in care Toni Grecu le aduce la cunostinta colegilor de facultate Florin Constantin si Doru Antonesi ca au infiintat toti trei grupul Divertis. "Ceilalti doi sunt incantati ca n-au fost consultati inainte, evitandu-se posibilitatea sa spuna nu. Spiritual vorbind, era o uniune dintre un francofon, un francmason si un franciscan. Material vorbind, era un esec, primii bani vor fi castigati doi ani mai tarziu", scriu Divertisii pe site.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.