Faimoasa cantareata de soul, Duffy a declarat ca noul stil de viata a adus-o in pragul disperarii, fiind la un pas de a face o grava cadere nervoasa, relateaza Telegraph.

Cantareata in varsta de 24 de ani, al carei nume a devenit cunoscut in februarie, odata cu lansarea hit-ului Mercy, spune ca nu poate scapa de atentia constanta pe care i-a adus-o celebritatea.

"Ar fi fost mult mai usor sa fiu o pustnica…Cel mai infricosator lucru este ca acest sentiment e la fel de puternic ca si la inceput. Sunt la grantita cu o cadere nervoasa", a declarat cantareata.

Duffy a adaugat ca nici in strainatate nu poate scapa de statutul de celebritate, fanii acostand-o peste tot.
"Am intrat intr-un restaurant in Italia unde am fost inconjurata de 30 de barbati. Nu am nicio idee despre ce vorbeau, dar erau incantatori...Astfel de situatii pot deveni si periculoase mai ales in momentul in care intr-o parte sunt 15 barbati care vor sa faca poze cu tine, in partea cealalta este o gasca de fete iar tu nu vrei decat sa stai linistita la bar si sa bei un pahar".

"Mi-am vandut sufletul si nu mai sunt o necunoscuta", a conchis cantareata.

Aimee Anne Duffy (nascuta pe 23 iunie 1984 in Gwynedd, Tara Galilor), cunoscuta sub numele de scena Duffy, este o compozitoare si interpreta britanica.

Interesul ei pentru muzica a fost inspirat de o caseta video a tatalui ei, a unei emisiuni de muzica din 1960, intitulata Ready Steady Go! Duffy a inceput sa cante de la 6 ani, purtand peste tot cu ea un caiet in care isi nota versuri. A fost data afara din corul scolii, la varsta de 11 ani, deoarece vocea ei era prea puternica.

In 2004 a inregistrat un EP in galeza si a mai aparut pe doua melodii de pe albumul See You in the Morning a formatiei Mint Royale, in timp ce lucra ca ospatarita si intr-o pescarie.

Duffy a fost introdusa in muzica soul de catre Bernard Butler, fostul chitarist al trupei Suede.

Pe 23 noiembrie 2007 a semnat contractul cu casa de discuri A&M Records, alaturi de alta stea in devenire, Adele, fiind numita cea mai proeminenta dintre asa-numitele "noi Amy" (referire la cantareata Amy Winehouse).

Butler si partenerul muzician al acestuia, David McAlomnt, si un numar de alti interpreti au format baza noii trupe a lui Duffy pentru albumul ei de debut, Rockferry, care a fost lansat de casa de discuri Polydor pe 3 martie 2008.

Dupa lansarea unui single in editie limitata, Rockferry in noiembrie 2007, Duffy a lansat urmatorul single, Mercy, care a debutat pe locul 1 in topul downloadarilor pe 17 februarie 2008. Duffy este prima cantareata de origine galeza care a ajuns pe locul 1 cu o melodie pop, in ultimii 25 de ani, si singura artista din peninsula Llyn care a ajuns pe prima pozitie a topului oficial al Marii Britanii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.