Inca doua personalitati ale muzicii clasice internationale si-au anuntat prezenta in cadrul spectacolului din data de 4 octombrie, de la Sala Palatului.
Renumitului tenor Jose Carreras si sopranei Alexandra Coman li se vor alatura baritonul de origine spaniola Angel Odena si maestrul dirijor David Gimenez, evenimentul beneficiind totodata si de participarea extraordinara a Orchestrei Filarmonicii George Enescu.

Biletele pentru acest concert sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta si pe www.myticket.ro la preturile 60, 80, 100, 300, 750 lei, in functie de pozitia in sala. Spectacolul este organizat de catre Fundatia Dinu Patriciu pentru sustinerea programului „Sponsorizeaza un Copil”, incasarile din vanzarea biletelor urmand a fi folosite integral in sprijinul copiilor aflati in zonele afectate de inundatii din Nordul Moldovei.

„Este minunat ca exista in Romania astfel de organizatii si initiative, este foarte important sa dai o mana de ajutor, celor care au nevoie, mai ales copiilor” a declarat Jose Carreras intr-un interviu recent. „Acesta este si motivul pentru care am pus bazele Fundatiei Internationale Jose Carreras pentru lupta impotriva leucemiei. Este insa mult mai important sa ajuti decat sa vorbesti despre acest subiect”, a adaugat artistul. De asemenea, si soprana Alexandra Coman si-a declarat sprijinul pentru acesata initiativa: „Proiectul isi doreste sa ajute copiii afectati de inundatii si o face intr-un mod deosebit de nobil, oferind bucurestenilor ocazia de a-l vedea si asculta pe Jose Carerras, o legenda a muzicii clasice.”

Cu o exceptionala abilitate de remarcare a vocilor talentate, celebrul dirijor David Gimenez a colaborat de-a lungul timpului cu adevarati maestri ai operei, precum Roberto Alagna, Angela Gheorghiu, Placido Domingo si bineinteles, Jose Carreras. In 2006, ca recunoastere a rolului sau extrem de important pe scena muzicii catalane, David Gimenez a fost numit Director Muzical al Orchestrei Simfonice din Valles.

Angel Odena a studiat la Conservatorului din orasul sau natal, Tarragona, continuand apoi cursurile de specialitate la Academia Lirica Mantovana. Debutul in opera si l-a facut la Teatrul Petruzzelli in rolul lui Marcello din La Bohème, trecandu-si in palmares pana in prezent roluri interpretate pe cele mai celebre scene din lume, printre care si Teatrul San Carlos din Lisabona, Opera din Hamburg, Teatrul Liceo din Barcelona, sau Teatrul Massimo din Palermo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.