Cu o zi inaintea plecarii la Kiev, Luminita Anghel si Sistem acuza Ministerul Culturii si Guvernul ca nu i-au ajutat cu nimic in promovarea pentru Eurovision.
Reprezentantii Romaniei la Eurovision au organizat luni seara o conferinta de presa in care s-au plans ca din zona oficiala, respectiv Ministerul Culturii si Guvernul Romaniei, nimeni nu a miscat nici un deget pentru a le facilita deplasarile in strainatate, in scopul promovarii piesei "Let me try", asa cum se procedeaza in celelalte tari participante.

Mai mult, compania Tarom a refuzat sa le suporte cheltuielile de transport cu avionul in Malta, Cipru, Grecia si Kiev, in timp ce concurentele Spaniei au fost aduse gratis de respectiva companie aeriana pentru a canta la "Surprize, Surprize". Un alt of pe care cei de la Sistem l-au spus presei a fost ca in urma cu trei zile au primit o veste proasta de la Kiev: nu au voie sa foloseasca efecte pirotehnice pe scena.

Artificiile si scanteile generate de flexuri in contact cu butoaiele de metal erau punctul de atractie al show-ului pe care intentionau sa il creeze pe scena. Astfel, trupa s-a vazut nevoita sa renunte la o parte din efectele speciale. Cu toate acestea, Zoli promite "un show incendiar".

BUTOAIE DE 3.000 DE EURO

In ceea ce priveste transportul butoaielor, care cantaresc peste 600 de kilograme, Dan Manoliu, seful delegatiei romane, a precizat ca au gasit cu greu un transportator. A reusit, in cele din urma, cu ajutorul Ambasadei Ucrainei la Bucuresti, sa ia legatura cu o firma de transport. "Daca nu ajung butoaiele, gasim noi altele pe acolo", a adaugat Manoliu. Pentru transportul rapid al butoaielor pe scena, in pauza dintre melodii, Dan Manoliu a spus ca organizatorii i-au raspuns "cu bunavointa si cu un cost de 3.000 de euro".

DECLARATII

Intrebata daca a mai vorbit cu Loredana dupa selectia nationala, Luminita a precizat ca au vorbit la telefon, in direct, la emisiunea Mihaelei Radulescu de la Radio Guerrilla. "S-au schimbat amabilitati ca intre doua doamne adevarate", a spus solista. Cu toate ca Zdob si Zdub, reprezentantii Moldovei, sunt mult mai cunoscuti in Europa, Luminita a spus prompt ca nu ii este teama de ei: "Zdob si Zdub au o piesa slaba!", iar Zoli a completat ca multe piese din concurs sunt "gen Abba sau pe care ai impresia ca le-ai mai auzit de multe ori".

PREMONITIE

Dan Manoliu, seful delegatiei tarii noastre, a dezvaluit intentia unei echipe franceze tv de a face un film documentar despre reprezentantii Romaniei, asa cum au facut cu un an in urma despre Ruslana, reprezentanta Ucrainei, care a castigat ulterior concursul. La auzul acestei informatii, multi s-au gandit ca poate francezii au intuitie buna si anul acesta.

PRONOSTICURI

Luand in considerare site-urile din intreaga lume dedicate concursului, Romania s-ar afla pe primul loc in preferintele norvegienilor si spaniolilor si pe unul din primele zece locuri in multe alte tari europene. Cu toate acestea, Manoliu a declarat ca nu ar miza pe site-uri. "Le-as uita! Tot ce conteaza este este ceea ce faci acolo pe scena", a adaugat el.

PROGRAM

Organizatorii de la Kiev au prevazut deja, din 12 mai, inceperea repetitiilor pentru semifinala, Romania fiind programata in 13 mai cu prima repetitie, de la ora 9.30 pana la 10.10, urmata imediat de o prima conferinta de presa. Cea de-a doua repetitie va avea loc pe 15 mai. Romania va concura in semifinala din 19 mai cu alte 24 de tari. Daca se va clasa in primele zece locuri va intra in finala de pe 21 mai.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.