Scriitorul Brazilian va organiza pe 15 octombrie, la Targul de carte de la Frankfurt, o petrecere pentru a marca atingerea cifrei record de 100 de milioane de volume vandute in intreaga lume, relateaza NewsIn

Cartile lui Paulo Coelho s-au tradus in peste 60 de limbi in peste 150 de tari, iar cel mai bine vandut volum al sau ramane "Alchimistul", cu peste 30.000.000 de exemplare.

La eveniment, unde si-au anuntat prezenta ministrul brazilian al culturii, Juao Luiz Silva Ferreira, cantaretul brazilian Gilberto Gil si reprezentanti ai presei din intreaga lume, sunt invitate toate editurile care au publicat cartile sale, iar cu acest prilej, autorul va prezenta primele pagini ale urmatorului sau roman, a carui actiune se desfasoara in culisele Festivalului de la Cannes, informeaza editura Humanitas.

Coelho a fost invitat sa vorbeasca la conferinta de presa din deschiderea oficiala a celei de-a 60-a editii a Targului de carte de la Frankfurt. Conferinta de presa va avea loc marti, 14 octombrie 2008, incepand cu ora 11.00 in prezenta a 300 - 400 de jurnalisti din lumea intreaga.

Coelho va vorbi despre proiectul "The Experimental Witch" pentru ecranizarea romanului "Vrajitoarea din Portobello", despre felul in care Internetul schimba rolurile traditionale ale autorilor, editorilor, cititorilor, criticilor, agentilor si librarilor.

La inceputul saptamanii trecute a aparut, la editura Humanitas, pentru prima oara in limba romana "Brida", cea de-a treia carte scrisa de Paulo Coelho dupa "Alchimistul".

De la debutul sau, in 1988, romanul "Alchimistul" a fost tradus in 56 de limbi si s-a vandut in peste 30 de milioane de exemplare in mai mult de 150 de tari, printre care si Romania. Compania Warner Bros. a cumparat drepturile de ecranizare a cartii in 2003, iar Laurence Fishburne, actorul din seria "Matrix", va regiza filmul dupa propria adaptare a cartii lui Paulo Coelho, care vorbeste despre calatoria in lume a unui om care cauta sensul vietii.

Volumul a fost adaptat si jucat pe scene de pe toate cele cinci continente ca musical, balet, teatru de papusi, drama sau opera. In Romania, "Alchimistul" s-a jucat din decembrie 2005 la Teatrul Odeon din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.