Roman Polanski si Quentin Tarantino sunt ultimii doi regizori care au avut de profitat de pe urma Fondului German Federal de Film. Germania devine o locatie din ce in ce mai atractiva pentru producatorii de film de peste granita - dar de ce?
Stiam ca Roman Polanski s-a luat de mana cu Nic Cage pentru aducerea cartii "The Ghost" pe marile ecrane. Dar acum aflam ca romanul lui Robert Harris va fi ecranizat pe fundal german si cu sprijin financiar din partea guvernului Merkel. Filmarile, care vor demara mai tarziu decat fusese planul original (ianuarie 2009, in loc de septembrie 2008), vor beneficia de pe urma DFFF-ului - un fond in care nemtii au varsat nu mai putin de 60 de milioane de Euro, spre a fi folosite in 2008 la turnarea unor pelicule internationale.

Acesti bani au fost alocati pentru a-i incuraja pe regizorii si producatorii din afara sa filmeze pe teren german. Iar efectul scontat a fost o crestere economica, care, conform spuselor sefului FFA Peter Dinges, nu s-a lasat asteptata.


Despre autor:

Sursa: Moviebox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.