Filmul "L'Uomo che ama", al doilea lungmetraj al Mariei Sole Tognazzi, cu Monica Belluci, va deschide cea de-a treia editie a Festivalului International de Film de la Roma, desfasurat in perioada 22-31 octombrie, relateaza AFP.
Unul dintre filmele cele mai asteptate la festivalul de la Roma este pelicula "The Duchess", in care actrita britanica in varsta de 23 de ani Keira Knightley o interpreteaza pe ducesa Georgiana de Devonshire.

Aristocrata care a trait cu 200 de ani inaintea regretatei Diana a fost cunoscuta ca icon al modei, precum si pentru viata politica si personala extravaganta, in timp ce era casatorita cu un barbat mai in varsta pe care nu il iubea. Filmul, in regia lui Saul Dibb, il are in distributie si pe Ralph Fiennes in rolul Ducelui de Devonshire.

Concurent al Mostrei venetiene, festivalul de la Roma a reusit sa se impuna in numai doua editii in cercul marilor festivaluri internationale, prin proiectia a peste 100 de filme si prezenta a numeroase celebritati. La editia de anul trecut, au fost vandute 110.000 de bilete, dintre care peste jumatate publicului larg.
Un alt film asteptat la cea de-a treia editie este "Eight", un film despre saracie, sprijinit de ONU si realizat de mai multi regizori de renume international precum Jane Campion, Gael Garcia Bernal, Gaspar Noë, Gus Van Sant si Wim Wenders.

Al Pacino va fi prezent la festival, alaturi de actrita italiana Gina Lollobrigida, pentru a primi impreuna Premiul "Marc Aurelio" pentru intreaga cariera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.