Orice cunoscator de TV stie ca cel care a creat "Sub Pamant S.R.L." si abia lansatul "True Blood" pentru HBO nu se codeste de la o abordare dura, nerecomandata minorilor.Insa cand Alan Ball a abordat subiecte spinoase in noul sau lungmetraj, a calcat comunitatea islamica pe coada - controversa dureaza de ceva timp iar acum se pare ca lui Ball i-a ajuns cutitul la os...
Filmul "Towelhead" al scriitorului Alan Ball a infuriat Consiliul pentru Relatii Americano-Islamice (CAIR) din cauza titlului sau, care de fapt e si titlul cartii de la baza scenariului. Ca urmare, dupa un schimb de replici fara succes, Alan Ball s-a hotarat sa participe la o discutie cu acuzatorii lui, pe care o va filma pentru a o adauga pe DVD-ul filmului.

Atat autoarea romanului "Towelhead" cat si Ball au aparat alegerea acestui titlu, care intr-adevar este o denumire rasista, peiorativa, ofensatoare la adresa musulmanilor. Insa Alan Ball a avut mereu acordul si sprijinul directorilor de la Warner Independent Pictures - si dupa desfiintarea diviziei independente, beneficiaza de aceeasi sustinere din partea noilor sefi, Warner Bros.. De ce?

Pentru ca, desi recunoaste ca este o mostra de "limbaj jignitor si plin de ura", titlul este parte integrala a povestii originale. In plus, spune Ball, "Fiind eu insumi homosexual, stiu cum se simte cand oamenii mi se adreseaza intr-un mod jignitor, doar pentru ca sunt cine sunt. Deci, mi s-a parut important sa pastrez titlul romanului lui Alicia Erian, prin care ea reda la fix durerea provocata de un asemenea limbaj, ceva ce multi oameni nu ajung sa simta pe pielea lor daca nu provin dintr-o minoritate."

Masa rotunda la care se vor aseza taberele pro/contra titlului survine in urma multor incercari de reconciliere propuse de Ball: "Am facut tot posibilul ca sa le permitem celor din CAIR sa isi posteze opinia pe website-ul nostru, iar discutia mea cu ei va fi inregistrata... Cred ca, pana la urma, ce conteaza cu adevarat e dialogul."

Filmul "Towelhead" (cunoscut si sub numele "Nothing is Private" si avandu-i pe Aaron Eckhart, Maria Bello in distributie) o are in prim-plan pe Jasira, o fetita de 13 ani, americanca de origine araba, care se afla la varsta adolescentei, a haoticei treziri sexuale, si trebuie sa le confrunte intr-un nou peisaj, cand mama ei o trimite in Houston la tatal libanez. Aici are de tinut piept vecinilor suspiciosi din suburbie, dar si propriului tata care nu e pregatit sa faca fata feminitatii Jasirei.


Despre autor:

Sursa: Moviebox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.