Nu toti cantaretii asteapta sa le pice din cer o finantare pentru un videoclip sau un album. Astfel ca folosesc profitul obtinut din afacerile proprii pentru a-si continua cariera muzicala. Fizz a investit in proiectele sale muzicale mii de euro.

In general, in show-biz lucrurile sunt standard. Interpretul (a) semneaza un contract cu o casa de productie, care trebuie, in fiecare an, sa scoata unul sau doua videoclipuri, dar si un album.

DE CAPUL LOR.

Cum unora li se pare incomod sa depinda de o casa de productie, iar altora le sta gandul la un clip mai costisitor, nu le mai ramane decat sa scoata bani din buzunar. In comparatie cu ceilalti solisti, Costin Marculescu si Fizz considera muzica un hobby, recunoscand, voalat, ca vocea nu este marele lor atu.
Despre Fizz s-a zvonit cum ca ar fi patronul unei gropi de gunoi.N-a fost decat o gogorita, dar a prins la public.Absolvent al Facultatii de Constructii, a deschis seria afacerilor personale cu o firma de profil, reorientandu-se mai apoi spre o agentie de moda.Stiati ca acele sapte videoclipuri, dar si cele doua albume l-au "usurat" de aproximativ 150.000 de euro, adica peste 5 miliarde de lei?Ce mai conteaza ca Fizz nu se considera un mare cantaret, iar "muzica e doar un hobby"?!

DE LA MATE LA MUZICA.

Si baietii din trupa Body&Soul i-au urmat exemplul.Nu mai e un secret ca George, liderul formatiei dance, face, de exact 11 ani, afaceri cu mate de oi, profitul anual ridicandu-se la 200.000 de euro.Nu de putine ori, patronul-solist a fost pagubit de angajati: "Am luat tepe in valoare de vreo 3,5 miliarde de lei de la muncitori.Unul dintre ei mi-a zis ca si-a insusit niste bani, ca sa-si cumpere mobila".Desi furat pe fata, i-au ramas, totusi, lovele si pentru muzica: "Ultimul proiect m-a usurat de 50.000 de euro.Si acum deja ne gandim la urmatorul, care ne va costa cam 12.000 de euro".

Costin Marculescu, actorul care s-a apucat acum sase ani de impresariat modele si fotomodele, a simtit si el nevoia de a iesi pe piata muzicala: "Daca am vazut ca altii s-au apucat de cantat, mi-am spus ca eu de ce n-as putea face lucrul asta".Pentru ca avea de unde sa scoata bani - din propria afacere -, Costin Marculescu si-a facut damblaua, astfel ca in ultimii doi ani a lansat sapte videoclipuri, care au costat 30.000 de euro.Recunoaste insa ca o parte din banii investiti a mai venit si de la sponsori."Singurul clip pe care l-am autofinantat m-a costat 4.500 de euro si a fost realizat la piesa 'Florina, floare de colt>>".Anul acesta, se pregateste sa lanseze pe piata doua albume.Primul va avea piesele compuse de George de la Demmo, iar pe cel de-al doilea spune ca il va realiza impreuna cu Nelu Ploiesteanu si Catanga si va fi un album cu muzica de petrecere.

Calin Pop, unul dintre membrii trupei Desperado, dar si iubitul Cristinei Rus (ex-Blondy), s-a apucat de cantat inca din vremea studentiei.Din banii castigati din muzica, omul si-a incropit o afacere: un cabinet stomatologic.Asta s-a intamplat acum un an si jumatate. Iar din banii veniti de pe urma acestei afaceri, Calin spera acum sa investeasca mai mult in muzica."Vreau sa plec pana in Germania, sa-mi cumpar o statie de chitara, care valoreaza 3.000 de euro."

AU INTRAT IN SHOW-BIZ CU BANII PARINTILOR

E la moda ca parintii cu dare de mana sa-si sponsorizeze odraslele care vor sa faca muzica.Poate ca de interpreta Gia n-ar fi auzit nimeni daca babacii ei, patroni de firma, n-ar fi ajutat-o financiar cu 30.000 de euro, din care 14.000 i-au costat doar clipurile.Si Corina, protejata lui Marius Moga, este copil de bani gata, fiind fiica unui afacerist timisorean.Clipul "Noi doi" a "inghitit" circa 15.000 de euro.Alin este singurul mostenitor al unui patron craiovean, care crede cu tarie ca baiatul sau va ajunge departe, ca solist.Pustiul a beneficiat de sprijinul lui financiar, cele doua videoclipuri ajungand pana la 22.000 de euro.Iar la lansarea albumului sau, "Independent", a avut parte si de artificii de 5.000 de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.