La sfarsitul saptamanii trecute, procurorii care se ocupa de dosarul "Cocaina VIP-urilor" au dezvaluit noi probe care, spun ei, ar incrimina-o pe Ileana Lazariuc, cercetata in acest caz alaturi de iubitul ei, Ion Ion Tiriac.Dovezile faceau o legatura intre aceasta si italianul Ciro Orsini, un personaj infatisat ca un adevarat mafiot, cu relatii dubioase in SUA.Era vorba de o carte de vizita a acestuia gasita in poseta Ilenei chiar in momentul in care ea si Ion Ion doreau sa plece, in iunie anul trecut, in America, ei fiind opriti la granita de autoritati.Despre toate acestea Ileana a acceptat sa stea de vorba, cu Libertatea, pentru a-si spune punctul de vedere in acest caz.

Libertatea: Cum l-ai cunoscut pe Ciro Orsini si care e relatia ta cu el?

Ileana Lazariuc: in ce relatii poti fi cu un om pe care il cunosti o singura data? Mi l-a prezentat Petre Nastase, care e un cunoscut regizor, cu prilejul filmarii unui videoclip.Am fost contactata pentru videoclipul unui cantaret, Sam, din Londra.Mi s-a spus ca filmam trei zile la Castel Film.La filmari, Petre Nastase mi l-a prezentat pe Ciro ca fiind impresarul lui Sam.La clip au lucrat 200 de persoane.Sa inteleg ca toti sunt banuiti ca au relatii cu mafia? in meseria mea cunosc o serie de oameni, cum intalniti si voi, ziaristii.E ilegal sa cunosc oameni?

Eu nu am carti de vizita sa dau, dar le-am pus in poseta pe cele primite.Oricum, exista si un DVD cu clipul filmat pentru acel cantaret englez... S-a difuzat undeva? Nu stiu daca s-a difuzat... Nu a fost nici un secret in legatura cu acele filmari.Nu am legaturi cu nici o mafie.Maine aud ca ii cunosc pe aia din Japonia si toata mafia de pe mapamond! Prin meseria mea cunosc multi oameni.A fost o munca foarte grea, am filmat trei zile de dimineata pana seara si nu mi se pare corect ce aud... si de aici pana la a cunoaste mafioti, mi se pare deplasat!

Cand s-a filmat?

Nu mai stiu.Cu cinci sau sase zile inainte de plecarea noastra in SUA, vara trecuta.

Cand ati fost opriti la aeroport... Crezi ca de aici s-a facut o legatura cu o asa-zisa fuga in SUA?

Nu ma intereseaza sa ma gandesc acum la tot felul de coincidente. E prea mult! Eu am jucat un rol intr-un clip si nu imi pasa la ce s-au gandit ei, ziaristii sau altcineva.Daca stateam sa ma intreb mereu inainte de a face ceva la ce crede lumea, pai ajungeam cu mintile in alta parte... Nu imi ghidez viata in functie de ce crede unul si altul...

Ce stiai si ce stii despre trecutul lui Ciro?

Habar nu aveam cine e.N-am stiut si nu stiu nici acum, dar nici nu vreau sa stiu mai multe.stiu doar ca e impresarul lui Sam, atat! Mie mi s-a parut un om decent.

Totusi, ce cauta in poseta ta cartea de vizita a lui Ciro, in contextul in care se spune ca erau doar patru?

Mai aveam vreo saizeci, nu stiu exact ale cui sunt cele patru de care s-a pomenit.Eu am pus-o in poseta pe a lui Ciro, alaturi de multe altele.Nu stiu de ce s-au oprit la cele patru la numar, nici nu stiu care sunt acelea si nu vreau sa stiu mai multe...De acum, cand cunosc un om probabil va trebui sa il interoghez.Va promit ca de acum o sa intreb fiecare proaspat cunoscut ce are de gand sa faca in viitor, ce pasiuni are, daca e mafiot etc.ii fac special un carnetel.S-a ajuns prea departe! Eu cred ca lumea a obosit cu atatea articole despre noi! Sunt alte probleme: cu ziaristii rapiti, cu sinistratii din Banat...

De ce ar trebui sa fiti crezuti, tu si Ion Ion, ca nu ati fi plecat in SUA sa va ascundeti?Care sunt argumentele voastre?

Daca voiam sa fugim intr-adevar si daca aveam intentia asta nu mai dadeam inainte de plecare interviuri presei, amintind de calatoria noastra in America! Peste tot am spus ca stam in SUA doua saptamani.Mai mult nu ne-am propus, deoarece Ion Ion are slujba, un birou si ii e greu.Cand filmam clipul toata lumea stia unde plec, nu era un secret si nu aveam de ce sa ne ascundem.

Ati mai intalnit-o pe mama lui Ion Ion? La momentul respectiv ati spus ca o vizitati, pentru ca era bolnava...

Un copil poate sa isi vada mama, mai ales ca Ion Ion n-o vazuse de doi ani. Chiar trebuie sa ceara voie cuiva ca sa isi vada mama? Mama lui in spital fiind... Acum se simte mai bine... E nevoie de motivatie, de scuze, de demonstratii, ca sa mearga la mama lui?Toata lumea stia ca plecam, cum puteam sa fugim? Mai spuneam asa ceva? Nu! Ne ascundeam de dinainte! Noi am plecat de 20 de ori din Romania de la ridicarea interdictiei de parasire a tarii.Pai, nu fugeam?! in momentul in care nu avem nimic de ascuns, nu avem de ce fugi! Peste tot unde am plecat, am fost si ne-am intors...

Dupa terminarea scandalului ti-ai dori sa pleci in alta tara sau vei ramane aici, in ciuda imaginii pe care acest scandal ti-a facut-o?

As pleca periodic, dar tot aici m-as intoarce.Aici e familia mea si o parte din cea a lui Ion Ion...

Pe o scara de la 1 la 10, cat de afectata consideri ca a fost si e relatia ta cu Ion Ion de dosarul "Cocaina VIP-urilor"?

Zero. Dimpotriva, ne-a apropiat!Ne-a facut sa realizam ce barfe se pot scorni.Am crezut ca am trecut de stadiul acela: sa ma mir de ceea ce apare in presa!Nu am nimic cu presa, dar sa-si faca pana la capat datoria si sa afle exact cum stau lucrurile.Sa scrie, dar sa se intereseze mai bine daca e adevarat ceea ce scrie.Sa existe interes din punct de vedere al aflarii adevarului...

Cum ti-a influentat scandalul cariera si ce planuri ai? Planuri nu imi mai fac!

Nu stiu daca scandalul mi-a afectat imaginea sau mi-a influentat in vreun fel cariera.Nu vreau sa ma gandesc acum.Sunt prea suparata de ceea ce s-a scris...Constat ca am devenit pericol public, nu alta!

Ion Ion Tiriac: "Nu am de ce sa ma scuz"

Despre situatia creata de noile probe aduse de procurori, Ion Ion Tiriac, fiul magnatului Ion Tiriac si iubitul Ilenei Lazariuc nu a dorit sa faca nici un comentariu, el acceptand, totusi, pentru Libertatea sa dea o scurta declaratie: "Nu am cuvinte de vreo patru luni incoace.E ca o palma...Una mai mare, apoi alta mai mica. si cand vine cate o palmuta zdravana ai maxilarul format si nu te mai doare! S-au scris atatea neadevaruri despre noi incat mi se pare uluitor si strigator la cer! Eu nu mai citesc ziarele si nu mai cred in ceea ce se scrie! Nu am ce de sa ma scuz... Nu am ce sa mai declar!".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.