Mircea Cartarescu participa, in perioada 3-7 septembrie, la Mantova, la unul dintre cele mai importante festivaluri de literatura din Italia, "Festivaletteratura", unde va sustine sambata, 6 septembrie, o prelegere cu titlul "La farfalla come paradigma del mondo" ("Fluturele ca paradigma a lumii").

Festivalul de literatura de la Mantova a ajuns la cea de-a XII-a editie si se bucura atat de prezenta celor mai cunoscuti autori italieni, cat si de cea a unor importanti scriitori din 70 de tari.

Mircea Cartarescu este cunoscut publicului italian prin volumele sale "Travesti" (2000), "Nostalgia" (2003) si "Orbitor. Aripa stanga" (2007) aparute in traducerea lui Bruno Mazzoni la Editura Voland.

In cadrul festivalului, Mircea Cartarescu va sustine in seara de sambata, 6 septembrie, la Biblioteca civica "Baratta" o prelegere cu titlul "La farfalla come paradigma del mondo" ("Fluturele ca paradigma a lumii"), se arata intr-un comunicat al editurii Humanitas.

Prelegerea va fi urmata de un dialog pe teme literare cu scriitorul roman Mircea Mihai Butcovan, autorul romanului "Allunaggio di un immigrato innamorato" ("Aselenizarea unui imigrant indragostit").

Duminica, 7 septembrie, publicul prezent la biserica "Santa Maria della Vittoria" va redescoperi alaturi de Mircea Cartarescu si de scriitorul german Joseph Zoderer sensurile cuvintelor "soarta" si "patrie".

Dezbaterea se inscrie intr-un proiect initiat de bine-cunoscutul lingvist italian Giuseppe Antonelli, care isi propune recuperarea sensului si a nuantelor cuvintelor in cadrul unui nou vocabular european.

Festivalul se desfasoara sub patronajul Primariei si Provinciei din Mantova, al regiunii Lombardia si al Reprezentantei in Italia a Comisiei Europene. Prezenta scriitorului Mircea Cartarescu la acest eveniment este sustinuta de Accademia di Romania din Roma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.