Controversatul roman istoric "The Jewel of Medina", care a fost retras de pe piata de editura Random House de teama ca ar genera reactii negative din partea comunitatii musulmane, va fi publicat la o editura din Germania, a anuntat autoarea, Sherry Jones, intr-un interviu.
Potrivit declaratiilor jurnalistei Sherry Jones, al carei roman de debut starneste controverse chiar si inainte de aparitie, "The Jewel of Medina" va fi publicat in octombrie, in limba engleza, informeaza publicatia Leipziger Volkszeitung.

Autoarea a refuzat sa dea numele publisherului sau sa furnizeze mai multe detalii, dar a spus ca nu crede in presupunerile conform carora romanul ar putea provoca reactii violente din partea comunitatilor musulmane.

"Presupunerile conform carora musulmanii vor raspunde violent la aparitia cartii sunt absurde", a spus Jones precizand ca "orice persoana care va citi romanul va observa ca onoreaza imaginea profetului si a sotiei sale favorite", a spus aceasta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.