Ben Affleck, Jennifer Garner, Scarlett Johansson, Keira Knightley etc. - toata floarea cea vestita a Hollywood-ului si-a tinut rasuflarea pe durata discursului lui Obama de acceptare a nominalizarii la presedentie, in cadrul Conventiei Democratice Nationale de joi - 28.08.08.
Daca starurile ar alcatui tot electoratul american, probabil Barack, primul candidat de culoare la locul de onoare in Biroul Oval, ar castiga detasat cursa presedentiei.

Dar, si judecand dupa starea de fapt actuala, candidatul democratilor nu are de ce sa se teama din partea oponentului, septuagenarul republican John McCain. In timp ce democratul convinge prin discursuri inaltatoare, cel din urma pare ca si-a extenuat munitia si acum recicleaza "glumite" rasuflate. Ma refer aici, de exemplu, la inserarea informatiei celor cinci ani si jumatate petrecuti de McCain intr-o inchisoare pentru prizonieri de razboi - luni (25.08.08) a strecurat-o in discutia cu Jay Leno, la Tonight Show, desi repetitivul republican a iritat intr-asa masura unii alegatori incat o "Carte de glume despre prizonieratul de razboi al lui John McCain" a aparut pe piata!

barack obama, din photostream-ul lui jurvetsonRevenind la Obama, el a luat cu asalt America ieri, 28.08.08, cand a acceptat nominalizarea candidaturii sale la presedentie, pentru partidul Democrat. Rasfirati prin public si generosi cu aplauzele au fost si vedetele de la Hollywood - cel putin, un sampling impresionant: fostul cuplu poreclit Bennifer - Ben Affleck (regizorul "Gone Baby Gone") si Jennifer Lopez - actuala sotie si mama a copilului lui Affleck, Jennifer Garner ("Juno"), Rosario Dawson ("Killshot"), Josh Brolin ("No Country for Old Men", "In the Valley of Elah"), Ashley Judd, Annette Bening, Steven Spielberg, Anne Hathaway ("Becoming Jane"), Forest Whitaker ("Vantage Point", "Street Kings").

Reactiile dupa discurs sunt ilustrative pentru sprijinul de care se bucura Obama in Hollywood: Oprah Winfrey l-a numit "transcedental", "cel mai puternic lucru pe care l-am trait vreodata" si a adaugat ca "am plans de mi-au cazut genele [false, presupunem, n.ed.]". Jessica Alba ("The Eye") a fost data pe spate - "Incredibil!" a spus ea, iesind din Invesco Field, Denver, unde Parditul Democratilor a amenajat un decor similar cu Partenonul grecesc.

Nu toate starurile au fost la fel de dispuse la efuziuni de genul celor de mai sus. Anne Hathaway fusese putin tematoare sa sara in tabara Obama la inceput, caci se ingrijora ca va fi dezamagita in final de promisiuni care nu se vor materializa. Ea declara pentru Wenn.com ca "M-am ars inainte, cand am vrut sa cred in politicieni si apoi nu si-au tinut cuvantul". Insa un discurs emotionant despre rasa tinut de Obama a convins-o ca, in cazul lui, increderea e pe deplin meritata.


Despre autor:

Sursa: Moviebox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.