Actorul american Leonardo di Caprio va interpreta rolul presedintelui SUA intre 1901 si 1909, intr-un nou film regizat de Martin Scorsese, care va fi lansat in 2010, potrivit International Movie Database (IMDB)

Filmul biografic "The Rise of Theodore Roosevelt" ("Ascensiunea lui Theodore Roosevelt") va fi o trecere in revista a vietii celui de-al 26-lea presedinte american, de la politicianul apreciat in New York, la comandantul trupelor Rough Riders in timpul razboiului americano-spaniol.

Bugetul productiei este estimat la nu mai putin de 80 de milioane de dolari, mai precizeaza IMDB.
Producatorii de la Hollywood spera ca pelicula va avea un succes comparabil cu cel al filmului "The Departed" ("Cartita"), productie care, tot in urma colaborarii Scorsese-Di Caprio, a castigat patru premii Oscar, in 2007. Cei doi au lucrat impreuna si la filmele "Gangs of New York", realizat in 2002, si "The Aviator", din 2004.

Leonardo Di Caprio si-a castigat faima mondiala pentru rolul pictorului Jack Dawson din "Titanic" (1997). Pana la aceasta megaproductie, actorul american a impresionat prin rolurile complexe din "This Boy's Life" (1993), in care a jucat alaturi de Robert De Niro, si "What's Eating Gilbert Grape" (1993), in care l-a avut ca partener pe Johnny Depp. Pentru rolul din "What's Eating Gilbert Grape", Di Caprio a fost, de altfel, nominalizat la Oscar.

Regizor, producator, actor si istoric de filme, Martin Scorsese a castigat primul si singurul sau Oscar pentru regie de-abia in 2007, pentru "The Departed", dupa ce fusese nominalizat de alte sase ori in cariera si realizase creatii memorabile pentru istoria cinematografiei, precum "Raging Bull", "Taxi Driver", "Goodfellas" si controversatul "The Last Temptation of Christ".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.