Peste 300 de “gameri” profesionisti romani se bat zilele acestea pentru un loc, la cel mai important eveniment al anului in materie de jocuri pe calculator,World Cyber Games(WCG). Finala preliminariilor nationale pentru WCG 2008 se va desfasura in perioada 30-31 august 2008, la cel mai mare cybercaf din tara, Forte Games Constanta

World Cyber Games este cea mai importanta competitie mondiala in materie de jocuri pe calculator, la aceasta participand peste 800 de jucatori din 74 de tari.

La competitie vor participa cele mai bune 48 de echipe de Counter-Strike din Romania, iar cea mai buna dintre ele ne va reprezenta la finala mondiala din Koln, Germania.

La Need For Speed, cei mai buni 8 jucatori isi disputa titlul de campion al Romaniei si, implicit, un loc in marea finala din Germania, iar pentru FIFA 2008 vor fi selectati 3 campioni, din cei 20 de jucatori care si-au asigurat participarea la acest eveniment.

Premiile vor depasi suma de 10.000 EURO si vor fi oferite de sponsorii oficiali ai Professional Gamers League: Samsung, RCS-RDS si AMD.

WorldCyberGames este accesibila publicului roman inca din 2002, datorita parteneriatului cu PGL.
Se estimeaza ca in Romania, evenimentul de anul acesta va avea peste 10.000 de spectatori si telespectatori, acestia din urma putand urmari evenimentul pe HLTV sau live text pe forum-ul PGL – www.pgl.ro/forum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.