Cheltuielile aberante, datoriile si viciile, acestea sunt motivele pentru care multe staruri de ieri si de astazi sunt in declin financiar si, nu de putine ori, cauta solutii de compromis pentru a nu ajunge de-a dreptul in sapa de lemn, relateaza NewsIn.
  • Dupa o cariera plina de excese si decizii neinspirate, Michael Jackson a ajuns in situatia de a pierde trei proprietati importante: ferma "Neverland" din Santa Barbara, vila familiei Jackson din California si Casa "The Henderson" din Las Vegas. Cu datorii de 24 de milioane de dolari, "regele muzicii pop" este pe punctul de a ramane si fara jumatate din catalogul Beatles, pe care l-a castigat la licitatie, in 1985, contra sumei de 47,5 milioane de dolari. Colectia de drepturi muzicale a starului american este evaluata acum la un miliard de dolari si cuprinde, pe langa discografia Beatles, piese ale lui Bob Dylan, Neil Diamond si Elvis Presley. Sony Entertainment detine cealalta jumatate a catalogului si a purtat nenumarate negocieri cu Jackson, pentru a ajunge la o intelegere in caz ca acesta falimenteaza. Daca Jackson va ajunge in acesta situatie, partea sa de catalog va fi scoasa la licitatie, iar Sony se va lupta cu alte companii pentru castigarea colectiei. Toate astea - la 25 de ani de la lansarea celebrului "Thriller", cel mai bine vandut album din toate timpurile.

  • Excentricul Boy George, emblema a anilor '80, a ajuns, la 46 de ani, sa vanda tricouri marca personala “B-Rude”, intr-o piata din Londra. Liderul trupei Culture Club, care a lansat hit-uri precum “Do You Really Want To Heart Me” si “Karma Chameleon” si a vandut peste 10 milioane de discuri, a fost surprins de jurnalistii de la “The Sun”, in luna mai a acestui an, la o taraba din Spatfields Market, in partea de est a Londrei, plictisit in spatele unor ochelari de soare si dezamagit de faptul ca afacerea mergea sub asteptari. Pe cont propriu, Boy George nu s-a bucurat prea mult de succes in muzica, asta mai ales dupa ce, in 1986, Culture Club s-a destramat, iar el s-a internat la reabilitare. In ultimii ani, a avut de luptat cu dependenta de heroina, iar in 2006 a fost nevoit sa mature strazi din New York, primind o sentinta de serviciu in folosul comunitatii, dupa ce a reclamat o falsa spargere in apartamentul sau, iar politia a gasit acolo, la perchezitie, cocaina. Boy George mai are un proces, in noiembrie, pentru atac si rapirea unui barbat pe care l-ar fi legat cu lanturi, in apartamentul sau din Londra.

  • Si Whitney Houston se confrunta, din 2007, cu probleme financiare. Cantareata a hotarat sa vanda lucruri personale, intre care un pian de 400.000 de dolari, costume din concerte, lenjerie intima si premiile muzicale ale sotului ei, interpretul Bobby Brown, pentru a acoperi plata facturilor. Acum un an, Whitney Houston era pe punctul de a-si pierde casa, pentru ca nu platise datoriile de un milion de dolari.
  • Nici vedetele la moda nu sunt la adapost de faliment. Un exemplu il reprezinta frumoasa Rihanna, interpreta hit-ului "Umbrella", recompensat cu un Grammy. Potrivit presei americane, ea ar avea in contul bancar, la ora actuala, doar 20.000 de dolari. Artista si-a acuzat contabila, Patricia Williams, ca i-ar fi furat banii si a concediat-o. Williams a povestit presei, in schimb, ca Rihanna avea venituri de peste un milion de dolari, insa, dupa ce a dat o parte din bani casei sale de discuri, drept cota parte din profit, a investit restul in lansarea de noi albume si productia de videoclipuri. Casa de discuri cu care Rihanna are contract foloseste incasarile din vanzarea de discuri si din concertele ei pentru a-si amortiza investitia facuta in artista. Iar asta ca masura de precautie in caz ca Rihanna nu va avea o cariera indelungata, stiut fiind faptul ca, in ciuda faimei castigate datorita single-urilor, albumele sale nu se vand foarte bine.

  • Pentru a face rost de bani, alte vedete ale muzicii ajung la asa-zise compromisuri artistice, menite sa compenseze, in plan financiar, efectele faptului ca melodiile nu li se vand la fel de bine ca in anii lor de glorie. Americanul Lionel Richie, de pilda, a amuzat publicul unui show tv de divertisment din Germania, cantand hit-ul "Hello" dupa ce a inhalat heliul dintr-un balon. O postura mai putin onoranta pentru cel care facea furori, odinioara, in trupa Commodores si care aducea un Oscar filmului "Nopti albe", datorita melodiei "Say you, say me" - una dintre cele mai bune piese incluse pe coloana sonora a productiilor anilor '80. Tot peste Ocean, rapperul MC Hammer nu are nicio problema in a-si rotunji veniturile prin aparitii in spoturi publicitare pentru cartofi prajiti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.