Marea soprana Mariana Nicolesco, care a declansat furtuni de aplauze cu liedurile enesciene la Teatro alla Scala din Milano si la Carnegie Hall din New York, ca si la Ateneul Roman din Bucuresti, si-a asumat un pariu extraordinar, prezentand zilele trecute la Brasov integrala liedurilor lui George Enescu, in interpretarea laureatilor Concursului National de Lieduri pe care l-a creat. O premiera mondiala si un triumf.

Ca urmare imediata, Mariana Nicolesco si tinerii sai prieteni, pe care i-a pregatit indelung, au fost invitati la Expozitia Universala din Japonia, unde la finele lunii iunie vor sustine in premiera absoluta in Tara Soarelui Rasare un Concert Extraordinar cu integrala liedurilor enesciene, onorand astfel Anul International George Enescu si Pavilionul Romaniei. TVR Cultural transmite azi, de la ora 22.00, ziua in care cu cinci decenii in urma George Enescu se stingea la Paris, un program special cu toate liedurile compuse de acesta.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.