Ferit de caldura, la umbra grajdului, Cioaca roade cuminte cativa coceni de porumb si soarbe dintr-o caldare cu apa. E necajit din cauza mustelor care nu-i dau pace si rage din cand in cand, lovind pamantul cu copita

Sotii Mutuleanu din localitatea Vartop, judetul Dolj, au ajuns cunoscuti in tot satul dupa ce si-au botezat magarul si capra cu numele de Cioaca si Elodia.

“Sotul meu a inceput sa strige animalele asa cam de cand a aparut povestea aceea cu moartea Elodiei. In fiecare seara ne uitam la televizor sa auzim noutati! Nu ne-a scapat nici o emisiune. Dar, acum ne-am cam plictisit. Ba e moarta, ba e vie, nici nu mai stii ce sa mai crezi. Io stiu ca Elodia e moarta. I-o facut felu’ Cioaca!”, ne-a spus tanti Rica.

Cele doua animale din batatura familiei Mutuleanu au fost poreclite la inceput in gluma. “Iar apoi, asa le-o ramas numele. Barbatu-meu le-o zis Cioaca si Elodia si asa le zicem si acuma.
"Hai Elodie la muls! Haide Cioaca acasa ca te asteapta Elodia!"”, ne spune batrana cum isi striga ea animalele. Rica lui Ciuie ne asigura ca magarul e un adevarat cavaler si se intelege de minune cu capra.
“Adica nu se baga in seama, muica”, ne explica femeia cum stau treburile. “Cioaca al nostru e tare bland. Nu musca, nu da cu picioarele si face tot ce-i spui. Capra se mai teme, da Cioaca este foarte cuminte. Daca Elodia intra in grajd la el, magarul nu-i face nimic. Parca nici n-o vede! Ca doar sunt animale, nu oameni”, rade femeia cu lacrimi.

Tanti Rica ne-a povestit ca un magar este mult mai usor de intretinut decat un cal. “Asta e motivul pentru care aproape fiecare satean de la noi are cate un magar in curte. Cioaca al nostru ne ajuta la tras caruta. Trage la porumb, la paie mergem cu el la vie si il inhamam la prasitoare. L-am cumparat de la targ acum cativa ani, dar nu stiu cati ani are. Nu e nici tanar, nici batran. Important este sa fie bun de munca”.
Batrana Rica lui Ciuie ne-a spus ca, dupa parerea ei, avocata Elodia Ghinescu a fost omorata de sotul ei, politistul Cristian Cioaca. “Povestea e cusuta cu ata alba. Io asa cred. Ca el e criminalul. Dar, daca nu-l descopera nimeni, o sa ramana nepedepsit. Saracuta Elodia! Cine stie pe unde-i putrezesc oasele! Iar Cioaca se zbenguie acuma cu alte femei!”, ne-a declarat, cu patos, proprietara magarului si a caprei.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.