Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Beijing justifica decizia de a truca unul dintre momentele importante ale ceremoniei de deschidere si au explicat de ce au ales sa foloseasca o cantareata draguta, dar falsa, in locul celei adevarate, a carei voce a rasunat pe stadionul olimpic.

"Este o decizie colectiva luata de organizatori. Ei au vrut cele mai bune efecte posibile pentru spectacol in ansamblu, pentru ceremonie", a declarat vicepresedintele comitetului de organizare, Wang Wei. "Eu nu vad ce este rau in asta", a mai precizat Wang Wei ca raspuns la reactiile presei, potrivit NewsIn.

Directorul muzical al ceremoniei de deschidere a JO a recunoscut ca fetita chineza, care a intonat "Oda patriei", a cantat in sistem playback, adevarata cantareata ascultata de cei peste 90.000 de spectatori si de miliardele de telespectatori nefiind atat de migniona si de "expresiva" pentru a-si reprezenta tara pe scena.
Trecuta cu vederea de majoritatea presei din China, aceasta intamplare a fost totusi preluata si criticata de internautii din intreaga lume.

Comitetul Olimpic International (CIO) a aparat, de asemenea, decizia chineza. "Trebuie sa se asigure ca artistii si cantaretii sunt de cel mai inalt nivel", a explicat miercuri Gilbert Felli, director executive al CIO. "Este vorba de casting (…), o decizie tehnica a producatorilor", a precizat acesta in fata presei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.