Mark David Chapman, inchis pentru uciderea lui John Lennon, nu a obtinut eliberarea conditionata nici la cea de-a cincea cerere, "din grija pentru siguranta publica", au anuntat marti autoritatile americane, citate de NewsIn.

Criminalul, in varsta de 53 de ani, a fost condamnat la inchisoare pe viata, cu posibilitatea eliberarii conditionate dupa 20 de ani, pentru uciderea lui John Lennon, pe 8 decembrie 1980, cand fostul membru al trupei Beatles se afla, alaturi de sotia sa Yoko Ono, in apropierea locuintei lor din Manhattan.

In interviul pentru acordarea eliberarii conditionate, Chapman a marturisit "uciderea premeditata a lui John Lennon in stare de luciditate". El a tras de cinci ori asupra artistului si l-a nimerit de patru ori, provocandu-i moartea. La proces, Chapman a pledat vinovat, spunand ca a infaptuit crima pentru a atrage atentia asupra lui.

"Purtarea dumneavoastra a provocat o tragedie oribila care a avut impact asupra multor indivizi (...) Eliberarea conditionata in acest moment nu ar fi compatibila cu bunastarea societatii in ansamblu, ar minimaliza gravitatea actului si ar submina respectarea legii", a spus comisia care a analizat dosarul lui Chapman.

O petitie cu aproximativ 1.100 de semnaturi si in jur de 50 de scrisori, care se opuneau eliberarii conditionate a lui Chapman, au fost inaintate comisei, alaturi de trei scrisori in favoarea eliberarii, potrivit unui purtator de cuvant al diviziei newyorkeze pentru eliberarea conditionata, Heather Groll.
Lui Chapman, inchis de aproape 28 de ani, i s-a refuzat eliberarea conditionata si in 2000, 2002, 2004 si 2006. El poate aplica din nou peste inca doi ani.

Detinutul este inchis la penitenciarul Attica, din afara New York-ului, si se afla izolat de ceilalti detinuti pentru propria-i siguranta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.