Cainele Iago face parte din echipa care o cauta asiduu pe Elodia Ghinescu prin rapele si grotele din zona Rasnov. Patrupedul este dresat pentru cautarile de suprafata si, pana acum, a salvat trei oameni

Insa, la scotocirea perimetrului suspectat au fost adusi si caini care stiu sa caute si cadavre.
Ciobanescul german Iago are opt ani si poseda un nas exceptional.

El a fost dresat special pentru cautari de suprafata, dar a salvat si oameni: pe doi i-a scos din apa, aproape inecati, iar pe unul l-a gasit intr-un incendiu si a dat alarma.
Cele trei persoane traiesc si astazi, datorita flerului lui Iago. Pentru ca are performante, patrupedul a fost trimis si in cautarea avocatei disparute Elodia Ghinescu.

In timp ce jurnalistul OTV Luis Lazarus facea planurile de cautare, Iago nu mai avea rabdare.
A fost nevoie ca instructorul sau, Gheorghe Dragomir, sa il tina strans si sa ii dea tot timpul ordine. Insa, cand a ajuns in rapa unde au mai fost gasite lucruri suspectate a fi ale Elodiei si ale politistului Cioaca, ciobanescul a devenit foarte agitat.

Mai intai, a gasit sub frunze un craniu, cel mai probabil de vulpe sau caine, apoi s-a oprit langa un cauciuc de automobil pe care l-a mirosit indelung. Dupa ore de cautari, Iago s-a oprit doar de cateva ori ca sa atraga atentia asupra unui obiect aruncat in rapa.
Semn ca, in acest loc, nu mai este nimic de gasit. Cautarile vor fi reluate si va fi adusa si catelusa Hanny, dresata pentru gasirea de cadavre. De fapt, ea trebuia sa il insoteasca pe jurnalistul Lazarus in expeditie, dar are pui si acum nu poate fi folosita.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.