Aproximativ un sfert dintre copiii cu varste intre 8 si 12 frecventeaza cel putin unul dintre liderii platformelor sociale: Facebook, Bebo sau Myspace.

Chiar daca statutul siteurilor respective nu permite prezenta minorilor, acestia sunt utilizatori obisnuiti, numarul total de minori estimat ca conturi active depasind cifra de 750.000.

Tom Ilube, CEO al Garlik, compania care a condus studiul care ajunge la aceste concluzii, sustine ca platformele sociale ar trebui sa faca mai multe in directia mentinerii minorilor in afara zonelor sociale fierbinti de pe internet. Chiar daca si Myspace, si Mebo, si Facebook conditioneaza inscrierea de varsta utilizatorului, aceasta piedica este usor inlaturata de pusti, mai constienti de ceea ce fac decat am putea crede.

Conditionarea inregistrarii in functie de varsta nu are, insa, niciun fel de baza legala, ceea ce ii impiedica pe dezvoltatori sa aiba o pozitie ferma referitor la minorii care socializeaza in retelele lor. Cei din generatia Y se bucura de avantajele online-ului la fel de mult ca si parintii lor, gasind spatiul virtual ca fiind extrem de natural abilitatilor lor de comunicare.

Expertii, pe de alta parte, vor sa impuna o regula pe care s-o respecte toti, regula conform careia fiecare retea sociala trebuie sa faca mult mai vizibil, pe pagina de start, interdictiile aplicate in cazul minorilor.

Cu toate acestea, situatia nu evolueaza din punct de vedere legislativ, mai ales ca 750.000 de utilizatori sunt, automat, un target si un public pretioase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.