Corina Cretu, vicepresedinte PSD, solicita autoritatilor romane sa adopte o atitudine ferma fata de incalcarile drepturilor omului in Siria.

"Romania trebuie sa iasa din ambiguitate in ceea ce priveste situatia din Siria, sa se sincronizeze cu diplomatia europeana si sa-si dovedeasca atasamentul pentru valorile europene", a declarat Corina Cretu.

Europarlamentarul social-democrat a criticat lipsa de reactie a reprezentantilor statului roman fata de crimele comise de regimul de la Damasc impotriva populatiei civile, soldate, in ultimul an, cu peste 6000 de morti. "Presedintele Romaniei ar trebui sa fie primul interesat in condamnarea regimului sirian, pentru a se detasa de suspiciunile privind relatia sa cu Bashar al-Assad", a subliniat Corina Cretu.

"Situatia din Siria se deterioreaza pe zi ce trece
. Au loc adevarate masacre in orasele in care revolta populara impotriva regimului de la Damasc a luat forme radicale. Mor femei, copii, oameni nevinovati. Comunitatea internationala condamna cu fermitate abuzurile si incalcarile drepturilor omului in Siria. In acest context, in care si UE, prin politica sa externa, cere ultimativ regimului sirian sa renunte la putere si sa deschida calea unei rezolvari democratice a crizei, Romania face nota aparte, prin lipsa de interes fata de acest subiect", a precizat europarlamentarul Corina Cretu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.