Ca masura de precautie Uniunea Europeana pregateste o eventuala evacuare a cetatenilor sai din Siria si reflecteaza la o posibila interdictie a zborurilor comerciale cu aceasta tara.

"Ne aflam in fata unui zid si trebuie sa incercam sa-l escaladam", a rezumat unul dintre acesti diplomati europeni, care se tem ca violentele impotriva populatiei civile siriene vor mai dura mult timp.

Serviciul diplomatic al UE a trimis in regiune, in Liban si Iordania, echipe de experti responsabili cu pregatirea repatrierii in aceste tari a "catorva mii" de europeni care locuiesc in Siria, dar si a unor cetateni ai altor tari, in cazul in care va fi necesar, scrie MEDIAFAX.

Este vorba despre un scenariu "in cel mai rau caz", dar UE trebuie sa se pregateasca si sa-si coordoneze efoerturile in regiune, a precizat unul dintre acesti diplomati.

In paralel, statele europene pregatesc un nou set de sanctiuni impotriva Damascului, care ar putea fi aprobat la sfarsitul lunii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.