Dupa ce Statele Unite au anuntat retragerea ambasadorilor din Siria, alte cateva tari arabe si occidentale au procedat la fel, ca raspuns la "revolutia siriana".

Tarile din Consiliul de Cooperare al Golfului (Bahrin, Kuweit, Oman, Qatar, Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite), Marea Britanie, Franta, Spania, Italia si Olanda au anuntat ca isi recheama ambasadorii din Siria, ca raspuns la inrautatirea situatiei din tara.

O miscare de protest fara precedent a inceput in 15 martie 2011 in Siria, in urma unui apel lansat pe o pagina Facebook, intitulat "Revolutia siriana impotriva lui Bashar al-Assad 2011", in care se incurajau manifestarile pentru "o Sirie fara tiranie, fara lege de urgenta (in vigoare din 1963) si fara tribunale exceptionale", relateaza HotNews.

Confruntarile dintre fortele guvernamentale si opozantii regimului lui Bashar al-Assad au dus la moartea a peste 6.000 de activisti, de la inceputul revoltelor.

Citeste si Rusia vrea pace in lumea araba


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.