Iranul furnizeaza armament Siriei pentru a ajuta regimul Bashar al-Assad sa comita actiuni de reprimare, afirma oficiali americani de rang inalt.

Generalul iranian Qassem Soleimani, comandantul unitatii Qods (din cadrul Gardienilor Revolutiei), s-a aflat in capitala Siriei in ianuarie, conform oficialilor americani citati.

"Suntem siguri ca generalul Qassem Soleimani a fost primit de membri de rang inalt ai regimului sirian, inclusiv de presedintele al-Assad", adauga unul dintre oficialii citati. "Apreciem ca aceasta vizita are legatura cu sustinerea pe care Iranul o acorda regimului sirian pentru reprimarea manifestatiilor", a spus oficialul citat, afirmand ca exista informatii ca Iranul ar furniza Siriei echipamente militare si armament, potrivit MEDIAFAX.

Nava care ar transporta de echipamente militare in Siria ii ingrijoreaza pe americani

"Am transmis preocuparea noastra Rusiei si Ciprului, care a fost ultima escala a acestei nave", a declarat Victoria Nuland, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat.

O nava rusa transportand o "incarcatura periculoasa" se indreapta spre Siria, dupa o scurta escala in Cipru, a dezvaluit vineri seara o sursa a armatorului. "Nava Chariot transporta o incarcatura considerata periculoasa, dar nu suntem obligati sa stim ce este in containere", a declarat o sursa din cadrul companiei Westberg Ltd, cu sediul in Sankt-Petersburg.

Conform presei ruse, nava, care se indreapta spre portul sirian Tartous, ar putea transporta pana la 60 de tone de echipamente militare exportate de compania rusa Rosoboronexport. Sursa din cadrul Westberg Ltd nu a confirmat aceasta informatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.