El le cere musulmanilor din Turcia, Iordania si Liban sa sustina rebeliunea si sa inlature regimul actual, pe care il califica drept antiislamist.

Liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, sustine miscarea de contestare din Siria, acuzand regimul sirian de crime impotriva cetatenilor sai si laudandu-I pe cei care se revolta impotriva Guvernului.

"Nu depindeti de Occident si de Turcia care au avut contracte, acorduri si intelegeri cu acest regim timp de decenii si care au inceput sa-l abandoneze abia cand l-au vazut tremurand. Nu depindeti decat de Allah si de sacrificiile, rezistenta si fermitatea voastra", declara liderul Al-Qaida.

"Este un regim daunator si canceros care restrange libertatea oamenilor in Siria si care ii urmareste, si nu exista alta solutie decat inlaturarea lui", mai spune Zawahiri, potrivit mediafax.

Conducerea Al-Qaida a fost preluata de Ayman al-Zawahiri dupa ce Osama ben Laden a fost ucis in mai 2011, de fortele americane in Pakistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.