Rusia este de parere ca inlaturarea lui al-Assad de la putere ar provoca o adevarata debandada in tara.

Plecarea presedintelui sirian Bashar al-Assad va provoca haos in tara, sustine expertul rus Viaceslav Laskul.

'In Siria exista o mare varietate de grupuri etnice, care au coexistat pana in prezent in mod pasnic gratie unui regim puternic. Daca Bashar Al-Assad pleaca, islamistii din organizatia Fratii Musulmani vor profita de aceasta pentru a lansa o politica de teroare impotriva populatiei tarii'', a declarat Laskul, secretarul Societatii pentru studierea istoriei serviciilor speciale ruse, potrivit Capital.

Laskul a continuat spunand ca tarile occidentale trebuie sa ia in considerare faptul ca majoritatea populatiei il sustine in continuare pe al-Assad iar o astfel de criza a mai izbucnit in Siria si inainte de venirea la putere a lui Hafez al - Assad (tatal lui Bashar) iar acesta a reusit sa puna capat revoltei islamistilor instaurand stabilitatea si unificarea tarii.

Oficialul rus este de parere ca singura solutie la criza, care sa poata fi acceptata de toate partile este dialogul. Rusia insista pentru dialog, insa opozitia controlata de Arabia Saudita nici nu vrea sa auda de aceasta solutie cerand cu insistenta plecarea lui al-Assad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.