Ai putea sa te rogi pentru oamenii care au planuit bombardamente si care au impuscat si terorizat civili? O miscare din Statele Unite ale Americii (SUA), "Adopt a terrorist for prayer", le cere crestinilor sa faca fix acest lucru.

Site-ul miscarii "Adopt a terrorist for prayer", atfp.org le cere crestinilor sa "adopte un terorist pentru rugaciune", bazandu-se pe citatul din Biblie care spune: "iubeste-ti dusmanii si roaga-te pentru cei care te persecuta", relateaza sectiunea de religie a Blogului CNN.

"Unde este raspunsul crestinilor la terorism? (...) Daca miscarea impotriva violentelor facute in numele Islamului este in principal spirituala, atunci si aparerea trebuie sa fie de natura spirituala", scrie pe site-ul atfp.org.

Purtatorul de cuvant al ATFP, Thomas Bruce, un fost militar american, a declarat pentru CNN ca scopul pricipal al site-ului este sa-i invete pe oameni cum sa se roage pentru dusmanii lor si cum sa-i indrepte pe teroristi pe calea cea dreapta.

Site-ul nu este de azi de ieri. Acesta a fost lansat in 2008, iar optiunea de "adoptie" a fost adaugata in 2009. Potrivit lui Bruce, pana in prezent, 603 persoane au adoptat un terorist si se roaga pentru el.

Daca ideea de a te ruga pentru cei ce nu-ti doresc binele nu este noua, purtatorul de cuvant al ATFP spune ca echipa din care face parte a construit acest site pentru a schimba razboiul impotriva terorismului. Lupta impotriva terorismului inceputa de SUA dupa atentatele de la 11 Septembrie 2001 "s-a soldat" cu alte doua razboaie: cel din Afganistan si cel din Irak. [George W. Bush dat in judecata pentru tortura?]

"Ne (n.r. SUA) luptam pentru acest lucru de circa 10 ani si am investit sume colosale de bani, insa nimic nu s-a schimbat. (...) Prin aducerea perspectivei spirituale in aceasta lupta, pe masura ce Domnul ne va raspunde la rugaciuni, conflicul in care ne aflam ar trebui sa se schimbe profund", a explicat Bruce.

  • 13 persoane se roaga pentru Osama ben Laden

Site-ul miscarii ATFP are o lista de 165 de persoane disponibile pentru "adoptie", majoritatea acestora fiind desemnate de FBI si de Departamentul de Stat al SUA ca teroristi sau finantatori ai terorismului. Toate cele 165 de persoane listate au legatara cu Islamul. O parte dintre acestia au fost adoptati de mai mult de o persoana, astfel, Osama ben Laden, liderul Al Qaeda, are nici mai mult nici mai putin de 13 persoane care se roaga pentru el. [Ben Laden, incarcerat "in cea mai groaznica inchisoare din lume"?]
Citeste si:
Fiul lui Osama ben Laden, Hamza, ameninta ca se va razbuna pe SUA
Fiul lui Osama ben Laden,...

Intrebat de reporterii CNN de ce pe lista ATFP nu se afla si teroristi crestini, Bruce a explicat ca acestia nu reprezinta o amenintare importanta pentru securitatea nationala, modul de viata si libertatea americanilor. "Cu toate acestea, ar trebui sa ne rugam si pentru ei, insa aceste miscari nu ne ameninta existenta in acelasi mod precum miscarile teroriste islamiste", a explicat purtatorul de cuvant al ATFP.

Citeste si:ONU: Tortura - negata oficial, dar practicata pe ascuns

WikiLeaks dezvaluie tortura si abuzurile in razboiul din Irak

WikiLeaks, propus pentru Premiul Nobel pentru Pace in 2011


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.