Fiul fostului lider Al-Qaida Osama ben Laden a amenintat, intr-un mesaj audio postat online, ca se va razbuna pe Statele Unite pentru asasinarea tatalui sau, relateaza Reuters.

Hamza ben Laden promite sa continue lupta la nivel global a gruparii teroriste impotriva Statelor Unite si aliatilor lor, intr-un discurs de 21 de minute, intitulat "Suntem toti Osama", potrivit grupului de supraveghere pe Internet a retelelor teroriste SITE.

"Vom continua sa va lovim si sa va tintim in tara voastra si in strainatate, ca raspuns la oprimarea voastra a popoarelor din Palestina, Afganistan, Siria, Irak, Yemen, Somalia si in restul pamanturilor musulmane care nu au supravietuit oprimarii voastre", ameninta Hamza.

"In ceea ce priveste razbunarea natiunii islamice pentru seicul Osama, Allah aiba mila de el, nu este vorba despre razbunarea persoanei lui Osama, ci de razbunarea pentru cei care apara islamul", afirma el.

Osama ben Laden a fost ucis in ascunzatoarea sa din Pakistan de catre comandouri americane, in noaptea de 1 spre 2 mai 2011, o lovitura extrem de puternica pentru Al-Qaida, care a comis atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 in Statele Unite, informeaza NEWS.ro.

Documente confiscate din complexul din Abbottabad in care se ascundea ben Laden, publicate in Statele Unite anul trecut, arata ca apropiatii sai au incercat sa-l reuneasca pe liderul extremist cu Hamza, care era tinut in arest la domiciliu in Iran.

Hamza, in prezent in varsta de peste 20 de ani, se afla alaturi de tatal sau, in Afganistan, inainte de atacurile de la 11 septembrie si a petrecut o perioada de timp impreuna cu el in Pakistan dupa ce, in urma invaziei conduse de Statele Unite, multi dintre liderii de rang inalt din cadrul Al-Qaida s-au retras in aceasta tara, potrivit Brookings Institution.

Prezentat de noul lider al gruparii Ayman al-Zawahiri intr-un mesaj audio anul trecut, Hamza reprezinta o voce tanata a gruparii, ai carei lideri, in varsta, depun eforturi sa inspire militanti din intreaga lume, atrasi de gruparea jihadista Statul Islamic.

Citeste si:
Dana Roba, acuzații dure la adresa lui Daniel Balaciu. A suferit...
Dana Roba, acuzații dure la...

"Hamza reprezinta o noua fata pentru Al-Qaida, o legatura directa cu fondatorul gruparii. El este un inamic articulat si periculos", avertizeaza Bruce Riedel de la Brookings.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.