Sport 22 Aprilie 2017 17:15
Federatia Internationala de Tenis (ITF) i-a rdicat acreditarea lui Ilie Nastase, astfel ca el nu va mai fi capitanul echipei Romaniei la meciurile de duminica, impotriva jucatoarelor din Marea Britanie, din FedCup.

"Capitanul Romaniei, Ilie Nastase, a fost scos de pe teren in timpul celui de-al doilea meci al intalnirii de Fed Cup, Romania - Marea Britanie, de la Constanta. Domnului Nastase i s-a cerut sa paraseasca terenul de catre arbitrul ITF Andreas Egli, din cauza comportamentului sau nesportiv, dupa ce a primit doua avertismente. Domnul Nasase a fost scos din tribune din cauza comportamentului sau nepotrivit. Acreditarea sa a fost anulata si nu va mai lua parte la aceasta intalnire. ITF va lansa o investigatie asupra acestui caz, dar si cu privire la comentariile anterioare facute de domnul Nastase in aceasta saptamana", se arata in comunicatul ITF.

Citeste si: Ancheta ITF dupa afirmatii discriminatorii ale lui Ilie Nastase

Ilie Nastase a injurat pe toata lumea

Capitanul nejucator al echipei de FedCup a Romaniei, Ilie Nastase, a injurat pe toata lumea, arbitri, adversare, ziaristi, la meciul Sorana Cirstea - Johanna Konta, de la Mamaia.

Nastase s-a enervat pentru faptul ca jucatoarea britanica era tot timpul deranjata de ce se intampla pe teren si in tribune, in timpul evolutiei ei. Nastase i-a reprosat situatia arbitrului de scaun, pe un ton nepotrivit. Oficialul l-a chemat pe arbitrul principal, elvetianul Andreas Egli, care l-a trimis la vestiare pe fostul tenisman. Nastase l-a injurat pe Egli, apoi a adresat cuvinte jignitoare si catre Johanna Konta si capitanul Marii Britanii, Anne Keothavong, inainte de a parasi terenul.

Dupa scurt timp, Johanna Konta a izbucnit in plans, iar meciul a fost intrerupt si jucatoarele au plecat la cabine. Arbitrul a rugat-o pe Simona Halep sa le vorbeasca fanilor, acestea cerandu-le spectatorilor sa respecte jucatoarele adverse.

Citeste si: Tensiune la Fed Cup: Romania- Marea Britanie, scor 1-1. Meciul Konta- Cirstea, intrerupt de mai multe ori

Citeste si:
Mihaela Buzărnescu s-a calificat în finala turneului ITF de la...
Mihaela Buzărnescu s-a...

Partida a fost reluata dupa 20-25 de minute.

Ilie Nastase a urmarit finalul meciului de la vestiare, apoi a plecat inconjurat de garzi de corp. La iesirea de la vestiare a fost asteptat de jurnalistii britanici, cu care a intrat in conflict.

El a devenit agresiv in momentul in care a vazut ca Eleanor Crooks de la Press Association, care a scris despre afirmatiile lui la adresa Serenei Williams, il filma. El a incercat sa iasa dintre garzile de corp si sa se indrepte catre ea. "De ce ma filmezi? De ce? Pentru ca esti urata", i-a strigat el.

"Asta este meseria mea de jurnalist, de aceea filmez", a raspuns ziarista. In cele din urma Nastase a plecat fara alte incidente.

Crooks a declarat agentiei News.ro ca a mai avut un incident cu Nastase in cursul diminetii de sambata, in jurul orei 11.00, la centrul de presa. "A venit la mine si mi-a spus: <De ce ai scris asta, esti o proasta, esti o proasta!> M-a intrebat de ce cred ca afirmatiile sale sunt rasiste. I-am explicat. M-a facut proasta de mai multe ori", a declarat Crooks.

Citeste si:
Ce presupune suspendarea acreditarii Spitalului Floreasca
Ministerul Sanatatii:...

Dupa prima zi a intalnirii Romania - Marie Britanie, din barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala, scorul este egal, 1-1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.