Ministerul Sanatatii face cateva precizari privind suspendarea acreditarii Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti de catre ANMCS.

"Suspendarea acreditarii Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti de catre Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate (ANMCS) este o masura administrativa, care nu afecteaza functionalitatea unitatii spitalicesti si nici derularea contractul cu CNAS. Aceasta autoritate coordoneaza Registrul National al Evenimentelor Adverse Asociate Asistentei Medicale (RN-EAAAM). Masura a fost activata ca urmare a necomunicarii catre ANMCS, in termenul legal de 24 de ore a evenimentului nefericit din 22 decembrie 2019, in care o pacienta a ars pe masa de operatie.

Procedura suspendarii acreditarii este activata in premiera, aceasta posibilitate fiind introdusa in decembrie 2019, conform Regulamentului de Organizare si Functionare al ANMCS.

Conform acestui regulament, spitalul are obligatia ca in 5 zile de la suspendare, managerul unitatii sa prezente un plan de masuri pentru remedierea elementelor ce au dus la aparitia evenimentului advers. In termen de 30 de zile, va urma o vizita de lucru cu experti ANMCS pentru a verifica stadiul implementarii planului de masuri si daca rezultatele sunt pozitive, presedintele autoritatii poate emite ordin de ridicare a suspendarii acreditarii.

Spitalul Floreasca va functiona normal si va asigura asistenta medicala de urgenta in aceasta perioada a Sarbatorilor de Iarna si dupa. Ministerul Sanatatii saluta echipele de profesionisti din salile de operatii si personalul medical din spital pe care-l asigura de tot suportul necesar.

'Nu am pus niciodata la indoiala calitatea medicilor din Spitalul Floreasca. Sunt niste profesionisti. Acel incident din sala de operatie nu reprezinta un stigmat pe frontispiciu unitatii spitacilesti. Cauzele acestuia trebuie analizate cu atentie, pentru a se lua masurile corecte, ca pe viitor astfel de situatii sa nu se mai intample. Spitalul Floreasca ramane aceiasi unitate de elita, unde cei mai buni specialisti asigura urgentele in capitala, 24 de ore din 24, iar pacientii trebuie sa stie ca aici sunt in siguranta', a declarat secretarul de stat, conf.dr. Horatiu Moldovan", se arata intr-un comunicat.

Citeste si:
Judecător mort în drum spre spital. Gabriel Apostol și-ar fi...
Judecător mort în drum spre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.