Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate (ANMCS) a emis, luni, ordinul de suspendare a acreditarii Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti, in urma cazului femeii care a murit.

"Avand in vedere constatarea de catre Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate a aparitiei la nivelul Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti a unui eveniment advers grav asociat asistentei medicale neraportat de catre unitatea sanitara (...), va comunicam ca ANMCS a emis ordinul de suspendare a acreditarii Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti", se arata pe site-ul ANMCS.

Sursa citata arata ca suspendarea acreditarii unitatii sanitare se dispune pana la remedierea de catre aceasta a deficientelor care au condus la aceasta situatie, dar nu mai mult de sase luni de la data intrarii in vigoare a ordinului de suspendare, scrie Agerpres.

"In termen de maximum cinci zile lucratoare de la primirea ordinului, unitatea sanitara elaboreaza si transmite ANMCS spre avizare planul de masuri pentru remedierea cauzelor care au condus la suspendarea acreditarii. Acest plan trebuie sa contina, pentru fiecare masura, responsabilul desemnat de unitatea sanitara si termenul de indeplinire a masurii. Pe parcursul perioadei de suspendare, unitatea sanitara raporteaza saptamanal catre ANMCS masurile adoptate pentru remedierea neconformitatilor", mai scrie pe site.

Incetarea suspendarii acreditarii unitatii sanitare se constata prin ordin al Presedintelui ANMCS dupa verificarea remedierii neconformitatilor cuprinse in planul de masuri.

Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti nu a raportat niciun eveniment advers

Conform Metodologiei de monitorizare a unitatilor sanitare acreditate, acestea sunt obligate sa raporteze la ANMCS o serie de date referitoare la evolutia implementarii masurilor de asigurare si imbunatatire a calitatii serviciilor de sanatate si a sigurantei pacientului.

"Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti nu a raportat niciun eveniment advers si niciun alt indicator de monitorizare din data de 1 ianuarie si pana in prezent. Evenimentul mediatizat in prezent a fost raportat pe data de 29.12.2019, la sapte zile de la producerea acestuia. ANMCS a comunicat situatia conformarii spitalului la cerintele procesului de monitorizare Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti si Ministerului Sanatatii", se mai arata pe site-ul ANMCS.

Citeste si:
Ce presupune suspendarea acreditarii Spitalului Floreasca
Ministerul Sanatatii:...

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a anuntat ca ancheta ministerului in acest caz va fi incheiata la inceputul saptamanii urmatoare, precizand ca, dupa moartea pacientei, s-a autosesizat atat Politia, cat si Parchetul.

"Din pacate, Liliana, pacienta, a decedat ieri seara. S-a schimbat incadrarea cazului. Si Politia Capitalei, si Parchetul s-au autosesizat. Este o ancheta in curs datorita situatiei create si vom astepta rezultatul anchetei. Ce pot sa va spun este ca echipa noastra va finaliza ancheta la inceputul saptamanii viitoare (...) veti primi toate detaliile care sunt de resortul Ministerului Sanatatii", a declarat ministrul Victor Costache la iesirea de la Spitalul Floreasca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.