Sport 4 Ianuarie 2017 10:40
Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 2, a fost invinsa, miercuri, cu 6-3, 4-6, 7-5, de sportiva ceha Katerina Siniakova, locul 52 WTA, in turul al doilea al turneului de la Shenzhen.

"Refuza sa pierzi" i-a transmis, luni, antrenorul Darren Cahill elevei sale, Simona Halep, la meciul din turul I, cu Jelena Jankovici. "Refuz sa castig" a transpus jucatoarea romana pe arena centrala a complexului de la Shenzhen, intr-o partida in care adversara ei, cu exceptia unui evolutii agresive si electrizante in primul set, i-a oferit multe oportunitati de a se impune.

Fara precizie, fara forta, fara mingi cu amplitudine, Halep a facut-o jucatoare mare pe Siniakova in primul set. Mingile scurte si serviciul al doilea ale romancei au fost penalizate cu ferocitate de sportiva ceha de 20 de ani, in timp ce mingile lungi au depasit linia de fund a terenului. Constanteanca i-a dat mingea "la mana", jucand perpendicular pe adversara, iar Siniakova nu a stat pe ganduri, a lovit tare, cu unghiuri deschise, precis desenate pe marginile terenului. Halep a "trait" pe tabela mai mult din erorile rivalei, decat din propriile realizari.

Cu doua break-uri in ghemurile secund si al patrulea, Siniakova s-a desprins repede la 4-0. Halep a reusit sa recupereze doar un break, astfel ca setul a ajuns in dreptul jucatoarei din Cehia, cu 6-3, dupa 33 de minute.

In mod surprinzator, Siniakova a intrat in setul al doilea intr-o stare de nervozitate si de crispare, desi din partea cealalta a fileului nu a venit vreo amenintare reala. Darren Cahill a avut doua interventii care nu au modificat semnificativ jocul Simonei Halep. Sportiva ceha a alternat momentele bune cu cele rispitoare, mai ales la punctele importante. Jocul a devenit tern, cu multe erori si de o parte si de cealalta.

Siniakova a facut prima break, la 1-1, Halep a revenit si a trecut la conducere, 3-2.
La egalitate la 3, jucatoarea din Cehia a castigat din nou pe serviciul romancei, dar in ghemul urmator a ratat o minge de 5-3 si romanca trecut iar in avantaj, 5-4. Siniakova a ratat si o minge de 5-5, astfel ca Halep s-a trezit cu un set pe tabela, scor 6-4, dupa o ora si 11 minute de la start.

Citeste si:
Echipa națională de volei feminin, învinsă de echipa SUA la Under-18
Echipa națională de volei...

Setul decisiv a continuat in aceeasi nota anosta. Siniakova a fost prima jucatoare care si-a frunctificat serviciul dupa cinci break-uri la rand, conducand cu 4-2. Jucatoarea din Cehia nu a concretizat avantajul, permitandu-i rivalei sa revina si sa treaca in premiera la conducere, cu 5-4. La 5-5, Halep a condus cu 40-15, dar si-a pierdut serviciul. La 5-6, ea a avut din nou 40-15, apoi avantaj, pe serviciul adversarei de data aceasta. Siniakova a inchis insa meciul, cu 7-5, dupa doua ore si patru minute de la start, reusind primul succes in fata unei jucatoare din Top 10 WTA, scrie News.ro.

Astfel, Halep incheie turneul de la Shenzhen, pe care l-a castigat in 2015, cu una dintre cele mai slabe evolutiie din ultimii trei ani, o partida in care a parut obosita si fara concentrare. Cele trei interventii ale lui Cahill (a treia in decisiv) nu au reusit sa o scoata din starea de absenta in care a fost pe tot parcursul meciului. Ea nu va mai juca pana la Australian Open, turneu de Grand Slam care va incepe la 16 ianuarie.

Citeste si:
Galileo, locul unde Huawei se mândrește cu cele mai noi progrese...
Galileo, locul unde Huawei se...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.