Selecţionata României a fost învinsă de reprezentativa Statelor Unite cu scorul de 3-1 (25-21, 25-11, 18-25, 25-16), miercuri, în Grupa C din cadrul Campionatului Mondial de volei feminin Under-18 de la Durango (Mexic).

Echipa de volei feminin a României a pierdut în fața echipei SUA

Din echipa României s-au remarcat Teodora Iancu (14 puncte) şi Ştefania Cheluţă (13), în timp ce de la americance, campioanele mondiale en titre, cele mai bune au fost Margaret Mendelson, cu 24 de puncte, McKenna Wucherer, 13 puncte, şi Harper Murray, 13.

România venea după două victorii, 3-0 cu Porto Rico şi 3-0 cu Nigeria (la masa verde).

România, 6 puncte în clasament

''Am făcut câteva mişcări în setul pe care l-am câştigat, am făcut câteva schimbări pentru a fi mai buni la preluare şi lucrurile au mers bine. Însă e greu cu Statele Unite, e o echipă foarte puternică, tehnică, de forţă şi cred că poate juca din nou finala. Echipa mea trebuie să joace mai bine la preluare'', a declarat după meci Marius Macarie, antrenorul naţionalei României.

În clasament, echipa SUA se află pe primul loc, cu 9 puncte, urmată de România, 6 puncte, Thailanda şi Porto Rico, 3 puncte fiecare. Nigeria nu s-a prezentat la competiţie şi pierde toate meciurile la ''masa verde'' (0-3). Toate cele patru echipe şi-au asigurat, astfel, prezenţa în optimile de finală, potrivit Agerpres.

România va juca joi ultimul său meci din grupă, contra Thailandei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Septembrie 2021 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.