Un cutremur de 7,2 s-a produs vineri in Mexic si s-a resimtit inclusiv in capitala Ciudad de Mexico. 

Cutremurul a avut loc in jurul orei locale 17:39, 01:39 ora Romaniei.

Initial, centrul american de alerta din Pacific a vorbit despre declansarea unui tsunami, insa, ulterior, a exclus aceasta varianta.

Presedintele Mexicului a declarat stare de urgenta, dupa al treilea cel mai puternic seism care a lovit tara in ultimele sase luni.

Seismul s-a produs la o adancime de 24,6 km si a avut epicentrul la 54 km nord-est de Pinotepa Nacional si la 109 km vest-sud-vest de Oaxaca.

Pana la ora locala 20:30 au fost inregistrate 150 de replici, numarul acestora crescand ulterior la 225.

Ministrul mexican de Interne, Alfonso Navarrete si guvernatorul statului Oaxaca, Alejandro Murat se aflau la bordul unui elicopter care s-a prabusit in timpul cutremurului. In accident, si-au pierdut viata doua persoane, insa oficialii au suferit doar rani minore. Ei se aflau intr-o misiune de evaluare a pagubelor produse de seism.

Un milion de case au ramas fara curent electric si cel putin 50 de imobile au fost afectate. Cutremurul nu s-a soldat cu victime directe.

"Nu au fost inregistrate daune majore. S-a simtit foarte puternic pe coasta Guerrero, de la Oaxaca la Michoacán, iar in Ciudad de México a provocat panica. Nu exista pierderi de vieti raportate si nici mari daune materiale
”, a spus secretarul guvernului Alfonso Navarrete, care a explicat ca seismul a durat 1 minut, potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.