Mircea Lucescu sustine, potrivit gsp.ro, ca cel mai cunoscut jucator roman a stat pe bune doar o luna la echipa din Ghencea. El vrea sa-si angajeze trei avocati pentru a revendica cele trei titluri si doua cupe castigate de Steaua cu Hagi pe teren.

Finalul sezonului devine interesant prin razboiul declaratiilor care se impart intre cele doua cartiere, Giulesti si Ghencea, devenite rivale atat in Cupa UEFA, cat si in campionat. Ultimul care a sarit la harta este tatal lui Razvan Lucescu, el acuzand mai intai Steaua ca joaca ca pe vremea lui Ceausescu, cand arbitri erau timorati inaintea meciurilor. Apoi, el a aruncat bomba, declarand pentru gsp.ro ca Hagi n-a fost niciodata legitimat la Steaua: "Legal, Hagi n-a fost niciodata transferat la Steaua. Poate doar o luna, iar presedintele Sportului de atunci, Mac Popescu, stie asta foarte bine". Lucescu este dispus sa-si angajeze trei avocati si nu a ascuns ca intentioneaza sa revendice toate titlurile si cupele castigate (5) de Steaua cu Hagi pe teren. Cei doi si-au mai disputat parerile in privinta blaturilor de la Dinamo si Steaua, in urma cu 8 ani cand s-au acuzat reciproc de aranjarea unor partide.

Cum a ajuns Regele la Steaua

Hagi s-a transferat in iarna lui 1987 de la Sportul Studentesc la Steaua pentru a juca Supercupa Europei cu Dinamo Kiev (1-0, gol marcat de Hagi). Aceasta a fost prima aparitie oficiala a lui Gica Hagi in tricoul Stelei. Aventura lui in Ghencea s-a incheiat in 1990 cand a fost transferat la Real Madrid, pentru suma de 4 milioane de dolari. Scandalul iscat la vremea respectiva s-a terminat in instantele UEFA, Sportul Studentesc primind de la Steaua, pana la urma, un procent din suma provenita din vanzarea lui Hagi.

Strategia scandalului

Mircea Lucescu declara in urma cu cateva zile ca Rapid a pierdut campionatul. Iar asta pentru ca Steaua a bulversat atentia opiniei publice prin scandalul de proportii declansat in urma meciului de la Bistrita, care s-a lasat printre altele cu suspendarea centralului Ionica Serea. Isteria ros-albastra a continuat si la partida disputata de Rapid impotriva aceleasi echipe, finantatorul Becali alergand prin Bucuresti cu Maybach-ul dupa autocarul ardelenilor pentru a le oferi bani, ca sa joace corect. Ca sa contreze strategia rivalilor fiiului sau, Mircea Lucescu s-a luat de Hagi, sperand sa reduca din avantajul luat, in opinia lui, de Steaua in ceea ce priveste castigarea titlului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.