Finalul sezonului devine interesant prin razboiul declaratiilor care se impart intre cele doua cartiere, Giulesti si Ghencea, devenite rivale atat in Cupa UEFA, cat si in campionat. Ultimul care a sarit la harta este tatal lui Razvan Lucescu, el acuzand mai intai Steaua ca joaca ca pe vremea lui Ceausescu, cand arbitri erau timorati inaintea meciurilor. Apoi, el a aruncat bomba, declarand pentru gsp.ro ca Hagi n-a fost niciodata legitimat la Steaua: "Legal, Hagi n-a fost niciodata transferat la Steaua. Poate doar o luna, iar presedintele Sportului de atunci, Mac Popescu, stie asta foarte bine". Lucescu este dispus sa-si angajeze trei avocati si nu a ascuns ca intentioneaza sa revendice toate titlurile si cupele castigate (5) de Steaua cu Hagi pe teren. Cei doi si-au mai disputat parerile in privinta blaturilor de la Dinamo si Steaua, in urma cu 8 ani cand s-au acuzat reciproc de aranjarea unor partide.

Cum a ajuns Regele la Steaua

Hagi s-a transferat in iarna lui 1987 de la Sportul Studentesc la Steaua pentru a juca Supercupa Europei cu Dinamo Kiev (1-0, gol marcat de Hagi). Aceasta a fost prima aparitie oficiala a lui Gica Hagi in tricoul Stelei. Aventura lui in Ghencea s-a incheiat in 1990 cand a fost transferat la Real Madrid, pentru suma de 4 milioane de dolari. Scandalul iscat la vremea respectiva s-a terminat in instantele UEFA, Sportul Studentesc primind de la Steaua, pana la urma, un procent din suma provenita din vanzarea lui Hagi.

Citeste si:

Strategia scandalului

Mircea Lucescu declara in urma cu cateva zile ca Rapid a pierdut campionatul. Iar asta pentru ca Steaua a bulversat atentia opiniei publice prin scandalul de proportii declansat in urma meciului de la Bistrita, care s-a lasat printre altele cu suspendarea centralului Ionica Serea. Isteria ros-albastra a continuat si la partida disputata de Rapid impotriva aceleasi echipe, finantatorul Becali alergand prin Bucuresti cu Maybach-ul dupa autocarul ardelenilor pentru a le oferi bani, ca sa joace corect. Ca sa contreze strategia rivalilor fiiului sau, Mircea Lucescu s-a luat de Hagi, sperand sa reduca din avantajul luat, in opinia lui, de Steaua in ceea ce priveste castigarea titlului.