Chauncey Hardy a fost lovit in fata, a cazut suferind o fractura craniana la ceafa, dar si frontal, precum si multipe leziuni meningo-cerebrale foarte grave, nu consumase droguri, iar alcoolemia de 0,6 g/l este dificil de interpretat, el fiind perfuzat abundent, potrivit raportului final al INML.

Raportul de autopsie in cazul lui Chauncey Hardy, obtinut de MEDIAFAX, confirma constatarile preliminare, respectiv ca baschetbalistului american a murit din cauza insuficientei cardio-respiratorii datorate traumatismului cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningee, contuzie si dilacerare cerebrala (leziune traumatica avand caracter distructiv), fractura de bolta craniana iradiata la baza craniului.

"Leziunile traumatice cranio-cerebrale care au determinat decesul s-au putut produce prin lovire cu si de plan dur in acelasi context traumatic", arata raportul medico-legal.


Totodata, intre leziunile traumatice cranio-cerebrale si decesul lui Hardy exista o legatura de cauzalitate directa si neconditionata.

"Avand in vedere morfologia si topografia leziunilor, cea mai probabila succesiune a evenimentelor a fost: lovire cu corp dur la nivelul buzelor, fractura craniana prin lovire hetero-propulsata de un plan dur cu impact temporo-occipital drept, cu producere de leziuni meningo-cerebrale atat la locul de impact cu solul cat si diametral opus prin mecanism de contra-lovitura", se mai arata in raportul INML.

Legistii spun ca leziunile meningo-cerebrale produse diamentral opus de locul impactului, adica unde Hardy s-a lovit cu capul, pot fi mult mult mai grave, asa cum a fost si in cazul baschetbalistului.

"Acest tip de leziune se numeste contuzie de contralovitura si de regula este mai grava decat fractura de impact", au precizat surse medico-legale.


Legat de alcoolemia de 0,6 g/litru, legistii sustin ca este foarte greu de interpretat, intrucat pacientul a fost in coma, fiind perfuzat continuu.
Citeste si:
9 greseli pe care oamenii le fac frecvent in acordarea primului ajutor
9 greseli pe care oamenii le...

"Valoarea de 0,6 g/l alcoolemie este extrem de dificil de interpretat in contextul in care pacientul a fost in coma profundasi perfuzat abundent", arata raportul INML.

De asemenea, analiza toxicologica nu a pus in evidenta prezenta unor droguri.

Baschetbalistul american Chauncey Hardy, care juca la echipa CSS Giurgiu, a decedat in 9 octombrie, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.