Spitalul Judetean Giurgiu va fi amendat cu 35.000 de lei pentru neregulile in cazul lui Hardy Chauncey, cei doi medici de garda de la unitate cu cate 3.000 de lei, Ambulanta Giurgiu cu 15.000 de lei, iar medicul de garda de pe ambulanta cu 1.500 de lei, a anuntat Raed Arafat.
  • Subsecretarul de stat Raed Arafat a declarat ca a primit raportul de control al Directiei de Sanatate Publica Giurgiu, din care rezulta neindeplinirea obligatiilor de acordare a serviciului de asistenta medicala si nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al lui Hardy Chauncey, ceea ce denota deficiente grave in ingrijirea acestuia de catre personalul medical al Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalul Judetean si al Serviciului de Ambulanta.

El a aratat ca in cazul lui Hardy a fost solicitata duminica, la ora 4.14, o ambulanta, prin numarul unic de urgenta 112, iar la ora 4.22 pacientul era deja in UPU,
conform MEDIAFAX.


Raed Arafat a spus insa ca, in intervalul orar 4.22 - 8.55, cat Hardy a stat in UPU Giurgiu, au fost constatate o serie de nereguli. Astfel, primul medic care l-a preluat, vazand ca este un traumatism cranio-cerebral, chiar daca era convins ca este coma alcoolica, avea obligatia sa efectueze investigatiile prevazute in protocoalele pentru acest tip de caz.

"Ei nu aveau computer tomograf in unitate, in schimb spitalul are un contract cu o clinica privata (din Giurgiu, n.r.) care are un astfel de aparat, dar care functioneaza doar ziua. In acest caz, medicul avea obligatia sa il transfere imediat spre o unitate unde sa poata fi realizata investigatia aceasta", a precizat Raed Arafat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.