Dupa doar o jumatate de ora de la inceperea meciului Romania - Franta, peluza de pe National Arena a cedat, numeroase bucati de gazon desprinzandu-se pe toata suprafata de joc. La pauza, organizatorii au refacut gazonul, insa pe parcursul reprizei a doua situatia s-a repetat.

La finalul partidei cu Franta, mai multi jucatori s-au plans de starea gazonului, portarul reprezentativei Romaniei, Ciprian Tatarusanu, afirmand ca gazonul de pe Arena Nationala este un "dezastru total" si ca nu doreste sa evolueze cu Steaua in grupele Ligii Europa pe acest stadion daca terenul se mentine in aceleasi conditii.

Si mijlocasul Costin Lazar a reclamat starea gazonului, spunand ca sareau brazde din acesta, relateaza MEDIAFAX.

Presa franceza aparuta dupa meciul Romania - Franta, scor 0-0, in preliminariile Campionatului European din 2012, a acuzat si ea starea sub orice critica a gazonului de pe Arena Nationala, comparandu-l cu un camp de cartofi sau cu o gradina presarata cu musuroaie de cartita.

  • Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, ca municipalitatea nu a semnat receptia lucrarilor de pe National Arena, constructorul fiind responsabil pentru gazon, care a "stricat" toata constructia, fiind un prejudiciu moral si de imagine.

"Eu am vazut gazonul la antrenament, m-au asigurat ca n-o sa fie chiar asa groaznic
. Stricam o constructie cu asa gazon, este un prejudiciu moral si de imagine", a spus Oprescu.

Edilul a subliniat ca gazonul nu este platit si ca se va intalni miercuri cu constructorul pentru a cere o explicatie.

"Gazonul a fost pus prea tarziu, trebuia pus cu trei-patru luni inainte de meci
. Azi (miercuri, n.r.) i-am chemat sa dea explicatii, sa vad ce au de gand la urmatorul meci, pe 15", a declarat primarul Sorin Oprescu.

Edilul a spus ca nu va semna receptia lucrarilor de pe National Arena pana cand nu va fi totul in regula. Constructorul National Arena este consortiul Astaldi (Italia) - Max Bogl (Germania).

  • Primaria Capitalei anuntase, luni, ca gazonul de pe Arena Nationala s-a deteriorat din cauza conditiilor meteo nefavorabile - temperaturi ridicate si lipsa precipitatiilor - urmand ca portiunile afectate sa fie inlocuite.

Municipalitatea preciza ca gazonul a fost achizitionat din Italia si a fost montat de o firma specializata in executia terenurilor de fotbal, tot din Italia.

Citeste si:
SAGA Festival anunță noi artiști în line-up DJ Snake, Ofenbach și...
SAGA Festival anunță noi...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.